image

Blog

zaterdag 31 maart 2018

Goed en slecht nieuws bij STIL

Goed en slecht nieuws bij STIL

Zoals gewoonlijk is er bij STIL weer van alles te beleven. Op een dag kun je de mooiste dingen meemaken en diezelfde dag de meest ellendige dingen. Hierover kun je in de nieuwsbrief van maart meer lezen.

donderdag 29 maart 2018

Weer wanhoop op STIL

Een man zit in tranen in de wachtkamer (dit was woensdag na het medisch spreekuur). Hij wacht tot het ophoudt met regenen. Dan kan hij vertrekken. Waarnaartoe? Dat weet hij niet. Waar hij moet slapen ook niet.

woensdag 28 maart 2018

Toegang ziekenhuizen gaat vaak mis

“Ga maar in je eigen land naar het ziekenhuis”. Dat kreeg een Marokkaan zonder verblijfsvergunning te horen toen hij daar kwam voor een afspraak. “Je hebt een brief van STIL nodig”, kreeg een ander te horen. Dit jaar zijn al zeker tien mensen aan de poort geweigerd of onder druk gezet te betalen bij een ziekenhuisbalie.

dinsdag 27 maart 2018

Stil Leven: Yasar Salam

Stil Leven: Yasar Salam

Yasar Salam: "Ik ben op het punt gekomen dat ik zelf niets meer aan mijn situatie kan doen. Ik probeer afleiding te vinden door te sporten, te wandelen of te fietsen, maar dat helpt allemaal niet."

maandag 26 maart 2018

Bijzondere ontmoeting gastadressen

Zondag kwamen bijna dertig mensen bij elkaar die allen in eigen huis opvang bieden aan cliënten van STIL. Zij deelden bijzondere ervaringen, lastige zaken en gaven feedback op STIL. Dit alles gelukkig in positieve zin!

vrijdag 09 maart 2018

Tranen op STIL

Vandaag is de Koud Weer Regeling (KWR) afgelopen. Mensen die eerder vanwege het koude weer een slaapplek kregen van de gemeente, staan nu op straat en kloppen aan bij STIL. Niet voor iedereen weten we een oplossing. Dit zorgt soms voor tranen…

donderdag 08 maart 2018

Politie vraagt STIL-bezoekers zonder reden om ID

Twee bezoekers van het medisch spreekuur roken na afloop voor de deur een sjekkie. Dat ze 'onder een afdak hangen' is reden naar hun ID te vragen, zegt een agent tegen de coördinator van STIL. STIL maakt zich grote zorgen over de veiligheid van bezoekers van het medisch spreekuur, waar jaarlijks bijna 500 mensen geholpen worden.

vrijdag 02 maart 2018

Wonderbaarlijke hereniging en meer nieuws van STIL

Wonderbaarlijke hereniging en meer nieuws van STIL

Vriendinnen vinden elkaar toevallig terug op een gastadres van STIL. Ze kunnen hun geluk niet op. Een ex-cliënt is teruggekeerd naar Benin. Het is er erg 'warm en wennen', zegt hij. Tot nu toe gaat het goed. Dit en ander nieuws lees je in de nieuwsbrief van STIL.

donderdag 01 maart 2018

Stil Leven: Halil

Stil Leven: Halil

Halil: "Mijn levensvisie houdt me op de been. Ik ben een socialist. Omdat ik niet alleen een betere wereld voor mijn kinderen wil, maar voor alle kinderen op de hele wereld."