image

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligersvacatures bij STIL

STIL is een solidariteitsorganisatie voor mensen zonder verblijfsvergunning. Al ruim 25 jaar helpen we mensen zonder verblijfsvergunning in Nederland op juridisch, medisch en maatschappelijk vlak. Vind jij net als wij dat ieder mens toegang zou moeten hebben tot basisrechten en zelf mag beslissen over zijn of haar leven? Misschien is vrijwilligerswerk bij STIL dan iets voor jou. 

.

Op dit moment zoekt STIL geen vrijwilligers.

We zoeken wel regelmatig vrijwilligers voor de medische en sociaal- juridische hulpverlening, maar nu even niet. Dat komt omdat we op dit moment te weinig tijd hebben om je in te werken en te begeleiden. Je kunt deze pagina in de gaten blijven houden, voor als we weer wel tijd hebben nieuwe vrijwilligers in te werken en te begeleiden.

We hebben wel twee betaalde vacatures open staan. Lees hier meer.

 

Tolken & chauffeurs

We zoeken eveneens regelmatig vrijwillige tolken en chauffeurs. Als je je hiervoor wilt aanbieden kun je dat altijd even laten weten via info@stil-utrecht.nl, even langskomen (bvk maandag of woensdag) of bellen 030-2173463.

 

Meer over het werken bij STIL

Vele handen maken licht werk, ook bij STIL. We hebben voortdurend mensen nodig die tijdelijk of op de lange termijn kunnen bijspringen. Dat kan op veel verschillende manieren. Samen overleggen we eerst met jou waar jouw interesses en ervaring liggen, maar ook hoeveel uur per week je wilt bijdragen. Er is vaak behoefte aan baliemedewerkers op kantoor, maar als je bijvoorbeeld een talenknobbel hebt of zelf uit het buitenland komt en een niet-Nederlandse taal heel goed spreekt, dan kan het ook zijn dat we je sporadisch kunnen inzetten als (telefonisch) vertaler in geval van nood. Of als klusjesman, als je dat leuk lijkt en je goed bent in het oplossen van problemen in huis of op kantoor. Daarnaast is er ook zeker ruimte voor sociaal- juridische of medische vrijwilligers.

Wil je graag iets doen maar weet je niet wat? Als je in het bezit bent van een auto, dan zou je kunnen nadenken om eenmalig of op z’n tijd hulp te bieden wanneer er vervoer nodig is. Het komt vaak voor dat een cliënt naar een hulpverlener moet of een juridische afspraak; vervoer van A naar B kan daar een grote hulp in zijn.

De actuele vacatures vind je ook op de website van de Vrijwilligerscentrale Utrecht.

Neem voor meer informatie contact op met STIL: info@stil-utrecht.nl.

“Je ontmoet hele interessante mensen bij STIL. Uit de hele wereld. Ze hebben het vaak heel zwaar maar maken er het beste van. De meesten zijn heel dankbaar en beleefd. Soms maken ze grappen, soms huilen ze. Ze zijn erg blij met elk kleine beetje hulp dat we geven.”
Lieneke (23 jaar)
“Bij STIL heb ik al van alles gedaan. Medisch spreekuur, balie, financiën en stukjes schrijven voor de nieuwsbrief. Reden dat ik bij STIL werk is dat ik het beleid onmenselijk vind en mensen die daarvan de dupe zijn, wil steunen. Ik heb leuke collega’s en het werk is erg zinvol en afwisselend”.
Jamila (29 jaar)