image

Vrijwilligerswerk

Op dit moment zoekt STIL:

 

Een penningmeester

STIL zoekt per 1 oktober (of z.s.m.) een penningmeester voor het bestuur van de Stichting.

Het is een onbetaalde functie. Het kost je 2-6 uur per week. 

Bekijk hier de vacature.

 

Sociaal juridische vrijwilligers 

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die ons sociaal juridische team willen komen versterken voor 8 tot 16 uur in de week.

Zoek jij vrijwilligerswerk met inhoud en verantwoordelijkheid, waarin je jezelf zowel persoonlijk als professioneel kunt ontwikkelen en waardevolle ervaring op kunt doen? Dan is deze functie zeker iets voor jou!

Je voert intakegesprekken met mensen die met vragen over opvang en/of hun juridische situatie bij STIL komen en geeft hieraan opvolging door opvang te regelen, (juridisch) advies te geven of mensen door te verwijzen naar instanties die ze kunnen helpen.

Daarnaast begeleid je je eigen cliënten, ondersteund door ons team en met name de Sociaal Juridisch Medewerker. 

Lees hier de hele vacature.

 

Vrijwilligers voor de balie (receptie) op  enkele middagen

STIL zoekt een baliemedewerker voor maandag-, dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag.

We zoeken op dit moment voor de middagen een baliemedewerker (receptie-medewerker) die op ons kantoor op de Laan van Nieuw Guinea, mensen ontvangt. Soms doe je 'intakes' (registereren van nieuwe mensen), soms verwijs je mensen door naar spreekuren of andere organisaties, soms kun je zelf direct helpen of een collega. Je bent ook verantwoordelijk voor post, telefoon en koffie en thee in de wachtruimte.

Het is uitdagend, afwisselend en nuttig werk. Je moet het hart op de juiste plaats hebben, maar streng kunnen zijn als nodig. Je hebt soms te maken met kwetsbare mensen, mensen die echt buiten slapen en wanhopig zijn.

Het is vrijwilligerswerk.

Interesse?

Lees hier meer of mail naar info@stil-utrecht.nl.

 

Meer over het werken bij STIL

Vele handen maken licht werk, ook bij STIL. We hebben voortdurend mensen nodig die tijdelijk of op de lange termijn kunnen bijspringen. Dat kan op veel verschillende manieren. Samen overleggen we eerst met jou waar jouw interesses en ervaring liggen, maar ook hoeveel uur per week je wilt bijdragen. Er is vaak behoefte aan baliemedewerkers op kantoor, maar als je bijvoorbeeld een talenknobbel hebt of zelf uit het buitenland komt en een niet-Nederlandse taal heel goed spreekt, dan kan het ook zijn dat we je sporadisch kunnen inzetten als (telefonisch) vertaler in geval van nood. Of als klusjesman, als je dat leuk lijkt en je goed bent in het oplossen van problemen in huis of op kantoor. Daarnaast is er ook zeker ruimte voor sociaal- juridische of medische vrijwilligers.

Wil je graag iets doen maar weet je niet wat? Als je in het bezit bent van een auto, dan zou je kunnen nadenken om eenmalig of op z’n tijd hulp te bieden wanneer er vervoer nodig is. Het komt vaak voor dat een cliënt naar een hulpverlener moet of een juridische afspraak; vervoer van A naar B kan daar een grote hulp in zijn.

De actuele vacatures vind je op de Vrijwilligerscentrale Utrecht.

Neem voor meer informatie contact op met STIL: info@stil-utrecht.nl.

“Je ontmoet hele interessante mensen bij STIL. Uit de hele wereld. Ze hebben het vaak heel zwaar maar maken er het beste van. De meesten zijn heel dankbaar en beleefd. Soms maken ze grappen, soms huilen ze. Ze zijn erg blij met elk kleine beetje hulp dat we geven.”
Lieneke (23 jaar)
“Bij STIL heb ik al van alles gedaan. Medisch spreekuur, balie, financiën en stukjes schrijven voor de nieuwsbrief. Reden dat ik bij STIL werk is dat ik het beleid onmenselijk vind en mensen die daarvan de dupe zijn, wil steunen. Ik heb leuke collega’s en het werk is erg zinvol en afwisselend”.
Jamila (29 jaar)