image

Vrijwilligerswerk

Op dit moment zoekt STIL:

Vrijwilligers voor het medisch spreekuur op woensdagochtend

Op dit moment zoekt STIL vrijwilligers voor het medisch spreekuur woensdagen van 9- 14 uur (minimaal van 9-12 uur). 

Je hoeft geen medische kennis te hebben. 

Wel moet je stevig in je schoenen staan, stressbestendig zijn, respectvol en geduldig kunnen communiceren, soms met handen en voeten, een voordeel is het als je Frans, Engels en/of Arabisch (of andere talen) spreekt. 

Het gaat om het te woord staan van mensen, hen informeren over rechten, zorgverleners informeren en bemiddelen. Vaak helpen we met het maken van medische afspraken.

Interesse?

Mail naar: medisch@stil-utrecht.nl. 

 

 

Meer over het werken bij STIL

Vele handen maken licht werk, ook bij STIL. We hebben voortdurend mensen nodig die tijdelijk of op de lange termijn kunnen bijspringen. Dat kan op veel verschillende manieren. Samen overleggen we eerst met jou waar jouw interesses en ervaring liggen, maar ook hoeveel uur per week je wilt bijdragen. Er is vaak behoefte aan baliemedewerkers op kantoor, maar als je bijvoorbeeld een talenknobbel hebt of zelf uit het buitenland komt en een niet-Nederlandse taal heel goed spreekt, dan kan het ook zijn dat we je sporadisch kunnen inzetten als (telefonisch) vertaler in geval van nood. Of als klusjesman, als je dat leuk lijkt en je goed bent in het oplossen van problemen in huis of op kantoor. Daarnaast is er ook zeker ruimte voor sociaal- juridische of medische vrijwilligers.

Wil je graag iets doen maar weet je niet wat? Als je in het bezit bent van een auto, dan zou je kunnen nadenken om eenmalig of op z’n tijd hulp te bieden wanneer er vervoer nodig is. Het komt vaak voor dat een cliënt naar een hulpverlener moet of een juridische afspraak; vervoer van A naar B kan daar een grote hulp in zijn.

De actuele vacatures vind je op de Vrijwilligerscentrale Utrecht.

Neem voor meer informatie contact op met STIL: info@stil-utrecht.nl.

“Je ontmoet hele interessante mensen bij STIL. Uit de hele wereld. Ze hebben het vaak heel zwaar maar maken er het beste van. De meesten zijn heel dankbaar en beleefd. Soms maken ze grappen, soms huilen ze. Ze zijn erg blij met elk kleine beetje hulp dat we geven.”
Lieneke (23 jaar)
“Bij STIL heb ik al van alles gedaan. Medisch spreekuur, balie, financiën en stukjes schrijven voor de nieuwsbrief. Reden dat ik bij STIL werk is dat ik het beleid onmenselijk vind en mensen die daarvan de dupe zijn, wil steunen. Ik heb leuke collega’s en het werk is erg zinvol en afwisselend”.
Jamila (29 jaar)