image

Blog

maandag 18 september 2017

‘Mensen als beesten behandeld in detentiecentra Libië’

De situatie in de detentiecentra in Libië, waar vluchtelingen vastgezet worden, die tegengehouden worden als ze naar Europa proberen te reizen, is ‘onmenselijk en onacceptabel’. Dit zei de EU-vertegenwoordiger voor Buitenlandse Zaken Federica Mogherini afgelopen week in het Europees parlement. De EU sloot een deal met Libië. De Libische kustwacht houdt vluchtelingen die de zee op willen daarom nu tegen en zet ze in detentiecentra. “Mensen worden er als beesten behandeld”’, stelt Mogherini. Ze vindt dat de gevangenissen moeten sluiten als de situatie niet verbetert.

vrijdag 15 september 2017

Echte Liefde overwint

Echte Liefde overwint

Kasim, de vluchteling uit Ethiopië, waarover STIL vaker berichtte in de nieuwsbrief, mag eindelijk zijn vrouw naar Nederland laten komen. Eerder twijfelde de IND eraan of het echte liefde was, nu niet meer!

vrijdag 15 september 2017

BBB akkoord nieuwe regering 'geen oplossing'

De partijen die bezig zijn een nieuwe regering te vormen, hebben een akkoord bereikt over Bed, Bad en Brood (BBB). Volgens STIL biedt dit geen oplossing. Er zullen alsnog veel mensen op straat belanden. Positief is wel dat gemeenten nog eigen BBB kunnen blijven bieden zonder daarvoor bestraft te worden.

maandag 11 september 2017

'Europa schuldig aan genocide op zee'

'Europa schuldig aan genocide op zee'

Burgemeester Orlando van de Italiaanse havenstad Palermo op Sicilië noemt Europa schuldig aan genocide op zee, vanwege de vele doden onder de vluchtelingen die Europa per boot proberen te bereiken. Het Europees beleid is ‘crimineel’ zegt hij. Hij pleit voor internationale mobiliteit als mensenrecht. (Foto: Aurélie Geurts)

maandag 04 september 2017

Opvangen van vluchtelingen verkeerd of humanitaire noodzaak?

Opvangen van vluchtelingen verkeerd of humanitaire noodzaak?

In Trouw van vandaag uitgebreid aandacht voor ons project WAY TO STAY. Vooral voor het feit dat ‘Den Haag’ niet blij is met mensen die vluchtelingen in eigen huis opvangen. Helaas is er vrijwel geen aandacht in het artikel voor de humanitaire nood die reden is deze mensen op te vangen.

maandag 04 september 2017

STIL zoekt vrijwilligers!

STIL zoekt vrijwilligers!

STIL is op zoek naar vrijwilligers voor diverse functies, zoals Baliemedewerkers en Sociaal Juridisch medewerkers, maar ook schrijvers en beeldend kunstenaars voor een nieuw blogproject!

vrijdag 01 september 2017

Tien verblijfsvergunningen & nieuwsbrief augustus

Tien verblijfsvergunningen & nieuwsbrief augustus

Zojuist kreeg STIL een telefoontje dat een Iraanse vrouw asiel heeft gekregen. Gisteren hoorden we dat een Sierra Leoonse cliënt een verblijfsvergunning kreeg omdat hij zorg draagt voor een Nederlands kind. Zo komen we op tien vergunningen in een maand. Lees meer in de nieuwsbrief...