image

Blog

zaterdag 30 december 2017

Over verblijfsvergunningen en uitzettingen

In de nieuwsbrief van december kun je lezen over een dreigende uitzetting naar Ethiopië, mensen die al het land uitgezet zijn en protesten daartegen. Maar ook positief nieuws over Nana en Samiona die een verblijfsvergunning kregen, evenals twee andere cliënten.

donderdag 28 december 2017

Stil Leven: Ivan

Stil Leven: Ivan

Ivan: "Soms helpt het te kunnen zeggen dat ik kickboks. Het maakt me zelfverzekerder."

donderdag 21 december 2017

Stil Leven: Amina Rahma

Stil Leven: Amina Rahma

Amina: "Ze hebben mijn asielverzoek al twee keer afgewezen. Maar ik leg me er niet bij neer. De IND heeft me leren vechten."

donderdag 14 december 2017

Stil Leven: Mohanad

Stil Leven: Mohanad

Mohanad: "Ook nu zie je niet aan mij dat ik problemen heb. Ik ben altijd aardig, tegen iedereen. Want mijn problemen zijn niet andermans problemen."

dinsdag 12 december 2017

EU bezig met concrete afspraken over gedwongen uitzetting naar Ethiopië

De EU is bezig vergaande afspraken te maken met de Ethiopische autoriteiten om het mogelijk te maken uitgeprocedeerde vluchtelingen gedwongen uit te zetten. Dit is tot nu toe meestal niet mogelijk als de mensen zelf niet meewerken. De afspraken gaan over het verstrekken van reisdocumenten. Voor uitgeprocedeerde vluchtelingen die in Nederland wonen en actief zijn bij oppositiegroeperingen is dit zorgelijk.

donderdag 07 december 2017

Stil Leven: Fatiha

Stil Leven: Fatiha

Fatiha: "Er zijn momenten dat ik wel het bos in zou willen lopen om keihard te kunnen schreeuwen. Maar dat doe ik niet. Natuurlijk niet."

vrijdag 01 december 2017

Eindelijk zekerheid voor Mamady - Nieuwsbrief november

In de nieuwsbrief van november o.a. een interview met iemand die als slaaf gewerkt heeft in Libië, verder nieuws over de nieuwe blog Stil Leven, onze eigen Facebookpagina, verblijfsvergunningen en nieuwe gastadressen.