image

Blog

zaterdag 30 november 2019

Nieuwsbrief november 2019

Nieuwsbrief november 2019

In de nieuwsbrief van november opnieuw een voorbeeld van een vrouw met kind op straat. Zonder toegang tot rijksopvang of gemeentelijke opvang. Uiteindelijk is wel een oplossing gevonden. In de nieuwsbrief ook aandacht voor de Release Party van het boek 'Stil Leven' 13 december.

woensdag 20 november 2019

Bezuinigingen rechtsbijstand asielzaken zorgelijk

Bezuinigingen rechtsbijstand asielzaken zorgelijk

Juridische steun aan asielzoekers is straks niet meer voldoende, nu de regering besloten heeft dat de voorgenomen bezuinigingen op de vergoeding van die rechtsbijstand doorgaan. Asieladvocaten uiten serieuze kritiek. STIL is bang dat vluchtelingen hierdoor nog moeilijker asiel zullen krijgen dan nu al het geval is.

woensdag 06 november 2019

Geen papieren, wel dromen!

Geen papieren, wel dromen!

Meningen die je op feestjes en social media over migranten hoort, zijn vaak schokkend. Vooral als je zelf mensen kent die gedwongen waren hun land te ontvluchten. Zeker is dat als de mensen met de grootste mond Yasar, Sobuntu, Moustafa en Bekezela persoonlijk zouden kennen, ze wel anders zouden praten. Op 13 december presenteren we het boek 'Stil Leven', met daarin portretten van deze en andere ongedocumenteerden.

dinsdag 05 november 2019

Vrouwen op straat

Vrouwen op straat

In de nieuwsbrief vertellen twee vrouwen, waarvan eentje met dochter van 7 jaar, over hun ervaringen toen ze op straat stonden. Eentje sliep in kerken en bij verschillende mensen thuis. Had op een adres een heel vervelende ervaring. Een ander prostitueerde zichzelf om te overleven.