image

Zorgen, verdriet en boosheid


Foto van Mona van den Berg. Verdriet op een demonstratie in Utrecht, 19 oktober jl. 

 

 

Palestijnse (ex-)cliënten van STIL aan het woord: 

'Afwachten wie dit gaat overleven'


Wesam is ex-cliënt van STIL en komt uit Gaza. Aan de telefoon vertelde hij maandag het vreselijke nieuws over de vele geliefden die hij al verloren is afgelopen weken door de bombardementen op Gaza. Hij heeft grote zorgen over zijn vrouw en andere familieleden en vrienden.

Hij vluchtte twaalf jaar geleden uit Gaza maar kreeg geen asiel. Wel vorig jaar, mede dankzij STIL, een andere verblijfsvergunning. Zijn vrouw kon hij nog steeds niet terugzien. Hij vraagt zich nu af of dat ooit weer wel kan. Ze werkt als hulpverleenster in Gaza. Met haar had hij kort geleden nog wel contact, met familie al bijna een week niet meer. Hij maakt zich grote zorgen. 

STIL besloot mede door dit verdrietige nieuws - en de dagelijkse ellende - om met een speciale Palestina nieuwsbrief te komen. Via deze link te lezen. 

'Moeten ze allemaal vluchten, zodat er geen enkele Arabier meer in Palestina woont?'

In de nieuwsbrief ook een gesprek met Rachid. Zijn ouders vluchtten lang geleden uit Palestina en hijzelf werd geboren in een vluchtelingenkamp in Libanon. Na de bloedbaden in Shabra en Shatila (...) vluchtte hij met broer en zus naar Libië. Hij noemt de Nederlandse regering hypocriet. Hij is boos en verdrietig omdat ze niet eens voor een staakt het vuren wilden stemmen. 

Lees meer in de nieuwsbrief. Dit is een extra editie. Over enkele dagen komt een reguliere nieuwsbrief.


De foto's zijn van Mona van den Berg van een solidariteitsdemonstratie in Utrecht 19 oktober jl.