Zomernieuws van STIL

Over verblijfsvergunningen & nieuw daklozen-eethuis

Deze zomernieuwsbrief geeft een goed beeld van het belang van STIL. Zo lees je over een gezin dat na veel ellende opnieuw een verblijfsvergunning kreeg. Eerder raakte de moeder – na tien jaar - haar status als politiek vluchteling kwijt. Ook kregen een vrouw, zieke man en ander gezin (tijdelijk) verblijfsrecht.

STIL adviseert, verwijst, begeleidt en helpt dagelijks tientallen mensen met uiteenlopende achtergronden en heel diverse problematiek. Je kunt je steentje hieraan bijdragen: Er staan nog twee vacatures open voor interessante banen. Je kunt ze via deze link bekijken.

Nieuw Smulhuis?

Én… wisten jullie al dat we weer een eethuis voor daklozen hebben? In de nieuwsbrief een interview met initiatiefnemer Caspar, onze voormalig sociaal- juridische vrijwilliger. Het eethuis is nu enkel nog op maandag open maar bedoeling is dat het straks weer een plek is waar daklozen en anderen dagelijks een warme hap kunnen krijgen in de avond. Sinds het begin van de Coronatijd is er geen daklozen-eethuis meer. Wel kunnen onze cliënten overdag op enkele plekken eten en is er op zondag eten in de Wijkplaats.

Afscheid Gemma

Op 1 juli namen we afscheid van onze collega Gemma, zie foto bovenaan, die enorm veel voor onze doelgroep en organisatie voor elkaar kreeg! We bedankten haar met het boek Gemma's STIL leven. Zij was de initiatiefnemer van het project dat tot ons boek STIL Leven leidde. Dit kun je trouwens nog steeds bestellen. Lees hier meer. 

Elke maand de nieuwsbrief per mail ontvangen?

Lees de nieuwsbrief via deze link. Je kunt je mailadres doorgeven als je 'm elke maand per mail wil ontvangen. Mail dan even naar info@stil-utrecht.nl.