image

Vijf verblijfsvergunningen en gastadres vertelt


Gastadres vertelt in nieuwsbrief over haar ervaringen 

Vijf verblijfsvergunningen in februari

Twee vrouwen, cliënten van STIL, kregen in februari alsnog asiel. Een derde vrouw krijgt een verblijfsvergunning omdat ze de zorg draagt voor een kind (haar kind) met de Nederlandse nationaliteit. Een vierde persoon omdat hij 'buiten zijn schuld' niet terug kan keren. Dit en meer lees je in de nieuwsbrief van februari.

Zo'n 'buitenschuld-verblijfsvergunning' krijg je als je er alles aan gedaan hebt maar desondanks niet kan terugkeren naar je land van herkomst. Deze man kan het zelf nog niet geloven. "Ik vertrouw het pas als ik de vergunning in handen heb", zegt hij.

Angst voor besnijdenis en problemen door bekering

Een vrouw kreeg asiel omdat ze problemen zou krijgen bij terugkeer naar haar land van herkomst omdat zij bekeerd is van de islam naar het christelijke geloof. De andere vrouw kreeg asiel omdat ze vreest voor besnijdenis van haar dochters bij terugkeer naar haar land van herkomst. STIL hielp bij de voorbereiding van de procedures.

Een vijfde persoon is politiek vluchteling en kreeg afgelopen maand ook asiel. Hij werd niet juridisch door STIL begeleid in de voorbereidingen van de procedure, hij was enkel onze medische cliënt. Wel gaf het juridisch team hem op het spreekuur advies over wat door de IND als (nieuw) bewijs wordt gezien voor een asielverhaal. 

 

Gastadres vertelt: "Ik doe dit als daad van verzet,
om een veilige plek te bieden & gewoon
omdat ik het heel erg leuk vind"

 

In de nieuwsbrief kun je ook meer lezen over de ervaringen die Melanie had als gastadres van STIL. Ze ving al twee vrouwen op, toevallig beiden Ugandees, en beiden heel verschillend. Ze vertelt ook over haar motivatie: "Ik doe dit als daad van verzet, om een veilige plek te bieden & gewoon omdat ik het heel erg leuk vind", aldus Melanie. Lees HIER de feburari-nieuwsbrief van STIL.