Schokkende video over de Italiaanse kustwacht

Vergunningen, opvang en minder mooi nieuws 

STIL maakt dagelijks veel mooie momenten mee en deelt ook veel zware ervaringen met cliënten. In de nieuwsbrief hier is te lezen hoe die dagelijkse praktijk er in april uit zag. Veel mensen kregen een verblijfsvergunning of opvang, STIL vraagt steun voor een vrouw die is uitgezet naar Sierra Leone en een Sudanese man die zijn gezin hierheen wil halen nu hij asiel heeft gekregen. Ook zijn nieuwe gastadressen gevonden en worden die nog gezocht. 

Sea Watch

Daarnaast nieuws uit het land en veel schokkende berichten over de Nederlandse en Europese politieke praktijk. Zoals een link naar een interessant achtergrondartikel over hoe verschillend Europese landen omgaan met Afghaanse vluchtelingen. In het ene land krijgen ze wel, en het andere land geen asiel.

Zoals ook een link naar een video van de New York Times waarin te zien is aan wie wij onze grensbewaking hebben uitbesteed: de Italiaanse kustwacht in actie. Ook is Sea Watch in actie te zien. Nederland weerhoudt dit schip ervan mensen te redden. Daartegen werd deze week een kort geding aangespannen, in de hoop dat Sea Watch straks weer de zee op kan. 

Vrijwilligers nodig

Los van al dit nieuws nog een oproep voor vrijwilligers: voor sociaal-juridische begeleiding en om telefonisch te tolken in het Tigrinya of Arabisch (of andere taal).