Pleidooi voor opvang via STIL

STIL zoekt logeerplek voor twee maanden

Een jongeman die met zijn vrouw soms cliënten van STIL opvangt, schreef 1 november een ingezonden brief naar het Nederlands Dagblad om erop te wijzen dat hij het niet eens is met de conclusie die de krant in het artikel lijkt te trekken: doe het liever niet, een vluchteling in huis nemen.

Ronald: “Mijn vrouw en ik hebben vluchtelingen uit allerlei landen onderdak geboden", schrijft hij in de brief. "Ja soms is dat ingrijpend. En enorm verrijkend. We hebben vrienden gemaakt. Met gasten gelachen en gehuild. Gods genade leren kennen. Natuurlijk, het is niet voor iedereen weggelegd. Wij hebben soms ook even vakantie. Maar met een organisatie als STIL als vangnet zou ik zeggen: probeer het eens”.

Logeerplek voor twee maanden gezocht voor moeder en kind

Op dit moment zoekt STIL opvang voor een vrouw (ze spreekt o.a. Engels en Frans) met een kind van drie jaar, vanaf 10 november. We denken dat hooguit twee maanden opvang nodig is. De moeder kan naar verwachting na ongeveer zes weken à twee maanden een aanvraag voor een verblijfsvergunning doen omdat het kind de Nederlandse nationaliteit heeft en de moeder de zorg draagt.

Heb jij interesse opvang te bieden? Mail dan naar info@stil-utrecht.nl. We kunnen langskomen voor een (vrijblijvend) gesprek. Je kunt hier antwoord vinden op veelgestelde vragen.