Gecorrigeerde & geactualiseerde nieuwsbrief augustus

Vandaag actie voor Davit & Nunë en andere afgewezen pardonkinderen

Vandaag vindt in Groningen een demonstratie plaats voor Davit en Nunë, twee kinderen van 7 en 9 jaar die in Nederland geboren zijn. Toch kregen ze geen verblijfsvergunning op grond van de afsluitingsregeling 'kinderpardon'. Ook in Utrecht kennen we 17 gezinnen met in totaal 34 kinderen, waarvan de aanvraag kinderpardon afgewezen is. Onterecht, vinden STIL en Huize Agnes.

Zie hier het nieuwsbericht van STIL & Huize Agnes van vandaag.

Vijftien kinderen langer dan tien jaar in Nederland

Vijftien kinderen die STIL kent zijn net als Davit en Nunë hier geboren en opgegroeid, vijftien kinderen wonen hier al langer dan tien jaar. Toch zijn ze afgewezen. Sommigen zelfs ook al door de rechter, zij vrezen nu uitzetting. De zaak van Nunë en Davit komt 30 september voor de rechtbank. Het gezin van Hayk (10) en Alex (8), die ook hier geboren en opgegroeid zijn, kreeg al negatief bericht van de rechtbank. Hun situatie verschilt weinig van die van Davit & Nunë.

Gecorrigeerde en geactualiseerde nieuwsbrief 

In de nieuwsbrief van augustus is meer over de afgewezen pardonkinderen en de laatste stand van zaken te lezen. Zo zijn er intussen teleurstellende antwoorden gekomen op Kamervragen die door vier partijen gesteld zijn over de kinderen.

Ook lees je allerlei ander nieuws van de afgelopen zomer. Deze nieuwsbrief werd niet eerder op de blog geplaatst omdat er een fout instond. Het was enkel mogelijk die te herstellen door een nieuwe mailing te sturen. Vandaar dat vandaag een gecorrigeerde en geactualiseerde nieuwsbrief naar onze achterban is gestuurd.

Daarbij maken we meteen gebruik van de gelegenheid om te laten weten dat Hayk (zie foto) en andere kinderen en sympathisanten vandaag om 19 u demonstreren in Groningen. Vanuit Utrecht gaat een kleine groep. Veel kinderen kunnen niet meegaan omdat ze geen vrij van school kunnen krijgen (eind van de middag), op tijd naar bed 'moeten' en het nogal een verre reis is.

Stevani vreesde voor haar leven - Nu alsnog asiel

In de nieuwsbrief onder meer een interview met Stevani, een vrouw die wegens haar geaardheid voor haar leven vreesde in haar land van herkomst. Ze kreeg via STIL opvang op een particulier gastadres, intussen steunde STIL haar met de voorbereiding van een asielverzoek. Met succes! Ze kreeg asiel en mag in Nederland blijven. 

"Zonder jullie hulp was het niet goed met mij afgelopen"

In totaal kregen in juli en augustus vijf cliënten een verblijfsvergunning, en één persoon uitstel van vertrek om medische redenen. Ook een cliënte van de Noodopvang (SNDVU) die STIL goed kent vanwege medische en daklozenhulp die we in het verleden verstrekten, en vanwege haar heerlijke Samboussa's (zie foto in de nieuwsbrief) kreeg eindelijk asiel! 

STIL vond in de zomer weer twee nieuwe gastadressen. Voor de buitenslapers zoekt Villa Vrede nog slaapzakken!! Zegt het voort! Verder ook vluchtelingennieuws over Afghanistan, Syrië en Sudan. 

 

Lees hier de nieuwsbrief.

 

Meer weten?

Meer weten over de actie van vandaag en de zitting van 30 september: Edwin Westra, 0629099129,  westraedwin@hotmail.com. Tevens kan contact opgenomen worden met INLIA en Defence for Children over deze zaak. 

Meer weten over de gezinnen die STIL kent? Margreet@stil-utrecht.nl, of app/signal 06 242 66035. Bvk terugbelverzoek appen ipv bellen.