image

STIL is 'de beste' zegt Tracy in de nieuwsbrief


Foto: Bloemen in het hek rond Kamp Zeist, waar zondag de 200e wake wordt gehouden

Interview met Tracy in de nieuwsbrief

'STIL is de beste Stichting'

Tracy vindt STIL 'de beste' Stichting. Zij kreeg kort geleden een verblijfsvergunning en vertelt over hoe het nu met haar gaat. In juni kregen ook twee andere moeders een verblijfsvergunning. Dit en heel veel ander nieuws in de nieuwsbrief van juni te lezen. 

De groep Wake Zeist houdt komende zondag voor de 200e keer een wake (zie foto). Op stil te staan bij mensen wiens leven stil staat, de vrouwen en kinderen die in Kamp Zeist opgesloten te zitten. Ze zitten niet wegens veroordeling voor een strafbaar feit maar puur wegens het ontbreken van de juiste papieren. De groep zamelt geld in voor de kinderen.

'Laat mensen zonder papieren werken'

In de nieuwsbrief aandacht voor een pleidooi om mensen zonder papieren te laten werken, nu er zo'n groot tekort aan arbeidskrachten is. In Duitsland mag dat al jaren. Tevens aandacht voor een pleidooi om ouderen die hier al lang zonder verblijfsvergunning leven te legaliseren. 

Verder nog 'follow ups' op eerdere berichten, nieuws over donaties, oproepen en een aankondiging voor de buurtcamping 9 juli. Alsof dit nog niet genoeg is, ook nog (meer) aandacht voor nationaal en internationaal nieuws.

Lees de nieuwsbrief hier