image

Spannend om iemand in huis te nemen


Utrechtse vrouw twijfelt erover iemand een logeerplek te bieden

 

Als mensen erover denken opvang te bieden en een gesprek met STIL vragen, zitten ze er nog niet meteen aan vast. Je kunt dan gerust al je twijfels bespreken. We vinden het niet raar als je het spannend vindt, zoals de Utrechtse vrouw waar we pas op bezoek waren. Het is nogal wat, een vreemde in je huis. "Ze zou dan zelf vaker thuis zijn dan ik! En wat doet ze dan de hele dag?", vraagt deze vrouw zich af. Ze besluit om het een week uit te proberen. "Dan kan ik kijken hoe het voelt".

Vaak van huis

Deze vrouw werkt vier dagen per week en volgt de vijfde dag een cursus. Ook is ze meerdere avonden per week weg. Ze gaat daarom mensen uit haar buurt en van haar kerk vragen te helpen in de sociale begeleiding van haar toekomstige gast, zoals het wegwijs maken, Nederlandse les zoeken of andere bezigheden vinden. En een beetje gezelligheid bieden. 

Samen een pand kopen

Sommige mensen willen graag iets doen maar hebben zelf geen ruimte om een logeerplek aan te bieden. Zij kiezen er soms voor om financiële steun te bieden aan STIL om zo opvang mogelijk te maken. Anderen denken erover hoe ze een plek kunnen creëren. Zo zijn er enkele Utrechtse gezinnen die gezamenlijk een pand willen kopen. Ze willen daar zelf in gaan wonen maar ook plek bieden aan vluchtelingen.

 

Je kunt vrijblijvend een afspraak met STIL maken. Lees hier wat je kunt doen. 

 

Volgende week kun je meer lezen over het gastadres met de schapen (zie foto).