Overleg Irakezen in Den Haag brengt geen oplossingUpdate tentenkamp 11 mei 00.00 uur,van onze verslaggever van radio M2M:

Een delegatie van drie man is de hele middag op het ministerie van Binnenlandse Zaken geweest om met ambtenaren van Gerd Leers en de Dienst Terugkeer & Vertrek te praten over de situatie in Ter Apel en Irak.

Na afloop van het vier uur durende gesprek sprak M2M met Hadi Abu Sanad. De Directeur-Generaal, de hoogste ambtenaar van Leers, bood opvang aan voor alle Iraki's die bereid zijn vrijwillig terug te gaan naar Irak. dat aanbod is afgewezen.

Vervolgens boden de ambtenaren aan om de Tweede Kamer de kans te geven een oplossing te vinden. De kampeerders zouden in afwachting daarvan allemaal naar binnen kunnen in Ter Apel, maar niet langer dan een week. Ook dat aanbod is afgewezen door de delegatie van de  aktievoerende Vluchtelingen-op-Straat.

Kortom er is helemaal niks gebeurd en niets veranderd. De woordvoeder Frank Wassenaar van het ministerie is vooralsnog onbereikbaar, maar hij verwachtte voorafgaand aan het onderhoud niet dat er iets nieuws te melden zou zijn.

DRINGENDE OPROEP:

Er zijn dringend dekens, matjes en tenten nodig !  

Meer info over hoe mensen voor wat te bereiken zijn onder het vorige bericht.

Fimpjes en foto's op: www.vluchtelingenopstraat.blogspot.com