image

De grote reis van een Kleine Held en ander nieuws


In de nieuwsbrief het verhaal van de held op de foto

Asiel voor vader en zoon uit Iran

De vader van de jongen hierboven op de foto vertelt een indrukwekkend verhaal over de reis die hij met zijn toen vijfjarige zoon maakte (tijdens de reis werd hij zes), op de vlucht vanuit Iran, waar hij gezocht werd. Ze legden 10.000 kilometer af en reisden via twaalf landen tot ze in Nederland kwamen.

Ze dachten dat ze hier veilig waren maar leerden toen wat het woord Dublin betekent... Je mag niet zomaar asiel in Nederland vragen als je eerder in een ander Europees land verbleef. Later kon dat gelukkig wel en zo kregen ze afgelopen zomer asiel. Lees hun hele verhaal via de nieuwsbrief.

Vijf vrouwen asiel, twee vrouwen vragen jouw steun

De nieuwsbrief van september kwam iets later dan gepland wegens drukte bij STIL. Je kunt daarin ook lezen over vijf vrouwen die net als de Iraanse Jasem en Yasin asiel kregen in Nederland. Davit en Nunë, de kinderen waarover je eerder via de blog en nieuwsbrief kon lezen kregen afgelopen donderdag ook te horen dat ze mogen blijven, ook al werden ze eerder door de IND afgewezen. De organisatie INLIA legt uit waarom.

Zaak van de afgewezen kinderen wel of niet in de Tweede Kamer?

De kinderen die mee gingen naar de demonstratie de week ervoor, zijn teleurgesteld. Nu komt hun zaak waarschijnlijk niet in de Tweede Kamer, terwijl ze zo hun best hadden gedaan mee te helpen de daarvoor benodigde 40.000 handtekeningen te verzamelen. Op het moment van schrijven van dit blog-bericht stuurt de familie Westra uit Groningen die de acties voor Davit en Nunë organiseerden een appje dat zij zich daar zeker nog wel voor willen inzetten. Om te zorgen dat de zaak van de andere kinderen in de Tweede Kamer komt!! Dat is mooi om te horen!!

Verder lees je dat we je hulp vragen om twee vrouwen te steunen, dat we mooie donaties ontvingen en dringend vrijwilligers nodig hebben voor het medisch spreekuur. 

 

Hieronder is te zien dat we op medisch gebied, elk jaar meer mensen helpen! Op dit moment meer dan 650 mensen per jaar.

Hier nogmaals de link naar de nieuwsbrief van september.