image

Open je deur!


Open je deur!

Help mensen zonder verblijfsvergunning van de straat

Met de nieuwe versoepelingen van de Corona-richtlijnen van de overheid, start STIL ook een nieuwe campagne om gastadressen te werven. Het gaat om logeerplekken voor vrouwen, kinderen en mannen zonder verblijfsvergunning die anders op straat zouden staan. Met de sluiting van de Corona opvang afgelopen week, hebben honderden mensen zonder verblijfsvergunning weer geen onderdak. Met een filmpje roept STIL op je deur te openen. 
Dankzij ons fantastische particuliere netwerk van gastadressen door heel Nederland, kan STIL al jarenlang cliënten opvangen die anders op straat zouden leven. Zij hebben geen toegang tot  (legaal) werk, uitkering, verzekering, een woning of opvang. Ze kunnen geen kant op en lopen risico op misbruik en uitbuiting.
We kunnen niet alle mensen die op straat staan helpen, maar kunnen regelmatig mensen een logeerplek aanbieden op een van onze gastadressen. Intussen begeleidt STIL hen op sociaal, medisch en juridisch gebied en werken we aan oplossingen zoals vervolgopvang en juridisch perspectief.
.
Open je deur of help ons het filmpje te verspreiden
Om ons werk te kunnen blijven doen en mensen op te kunnen vangen zijn we altijd opzoek naar nieuwe gastadressen! Wil jij ook je deur openen en tijdelijk onderdak bieden? Lees dan meer via deze link of stuur een mailtje naar info@stil-utrecht.nl. 
.
Zou je ons filmpje en onze oproep 'Open je deur', die al via Facebook en Twitter verspreid worden, ook willen helpen verspreiden? Dat zouden we heel fijn vinden. Alvast bedankt!
.

Link naar het filmpje om te kopiëren: https://fb.watch/60pzodZsBm/

 

Foto: Appels plukken in de tuin van een gastadres