Foto van Fouad Hallak, Jane en haar dochter (lees het interview in de bijlage)

Oktobernieuws met interview logee gastadressen en Jaarverslag

Pleidooi voor Corona-opvang en vier verblijfsvergunningen 

Deze maand kregen vier clienten van STIL een verblijfsvergunning. In de oktobernieuwsbrief kun je daar meer over lezen. Ook kun je een uitgebreid interview met Jane lezen, tevens hier bijgevoegd. Dit gaat over haar ervaringen met het verblijf op gastadressen via de kerk en STIL. Zij en haar dochter hebben eindelijk een eigen huisje. 
Ook kun je lezen dat Utrechtse organisaties pleiten voor (her-)openen van de Corona-daklozenopvang, hard nodig gezien het aantal besmettingen en het aantal buitenslapers.
Tevens berichten over nieuwe drempels voor gezinshereniging en een oproep voor steun aan domestic workers, die geen aanspraak kunnen maken op Corona-steun van het rijk.
.
Eindelijk het Jaarverslag! 
.
In de nieuwsbrief ook een link naar het jaarverslag van 2019 en (voor het geval je dat te lang vindt) een korte rapportage. Dit verslag komt nogal laat omdat publicatie van de Jaarrekening onder meer wegens Corona vier maanden uitgesteld was. Te lezen is daar dat we 68 mensen aan opvang hielpen, waarvan velen op particuliere gastadressen, dit afgezien van plaatsingen door het Aanmeldloket. Ook kreeg een recordaantal mensen een verblijfsvergunning. Maar liefst 23 kinderpardon-kinderen en veertien asielstatussen. Ook over ons indrukwekkende medische werk lees je meer.
.
Lees hier de nieuwsbrief.
Je kunt hier direct naar het Jaarverslag gaan.