image

Leyla: Na 22 jaar een verblijfsvergunning


Nieuwsbrief oktober-november

Leyla na 22 jaar papieren, Barry na 22 jaar nog steeds niet!

In de nieuwsbrief een interview met Leyla. Ze werd zestien jaar geleden de straat op gestuurd en kreeg te horen dat ze het land uit moest. Ze klopte bij STIL aan en na vele omwegen kreeg ze, nu ze 22 jaar in Nederland woont, een verblijfsvergunning!
Barry kan om medische redenen niet terug

In de nieuwsbrief is ook een link te vinden naar een video waarin Barry geïnterviewd wordt. Hij is al net zo lang in Nederland, kan eveneens om medische redenen niet terug, maar kreeg nog geen verblijfsvergunning. Voor mensen zoals hij pleiten organisaties voor een oplossing.

Ze pleiten bijvoorbeeld voor een commissie 'menselijke maat', te lezen in de brief die 26 organisaties, waaronder STIL, samen schreven aan politieke partijen, nu de verkiezingen eraan komen. De organisaties lanceerden eind oktober de campagne 'Kies voor ongedocumenteerden', met bijbehorende website. Hierover lees je eveneens meer in de nieuwsbrief.

Update: Hoe gaat het met Wesam, zijn vrouw en familie in Gaza?

Wesam stond in de vorige speciale editie van een Palestina nieuwsbrief. Op dat moment (eind vorige week) kon hij zijn familie, gevlucht in Gaza, niet bereiken. Nu gelukkig weer wel af en toe. Het gaat echter met hen en zijn vrouw, die elders in Gaza verblijft en als hulpverlener werkt, enorm slecht. Ze hebben onvoldoende (of helemaal geen) water, medicatie en eten.

Wesam maakt zich grote zorgen. Hij wil graag zijn vrouw hier naartoe halen maar voldoet niet aan de voorwaarden, liet zijn advocaat zojuist weten.

Steun van vijf fondsen

Ook positief nieuws: Al meerdere fondsen lieten weten dat ze ons werk in 2024 willen steunen. Los van de subsidie is een deel van ons werk particulier gefinancierd.

Lees de nieuwsbrief via deze link.