image

Verblijfsvergunningen en steun van heel veel kerken


De man op de foto liep 200 km naar Den Haag voor een humaan migratiebeleid (foto 16 of 17 maart Plein voor de Tweede Kamer)

 

Mooi en minder mooi nieuws in de nieuwsbrief van maart

Twee vergunningen, drie nieuwe gastadressen en royale steun van kerken

Vanaf morgen kunnen er in Utrecht en drie andere grote steden geen nieuwe daklozen zonder papieren meer in de Corona-noodopvang terecht, behalve in zeer uitzonderlijke gevallen. Dit terwijl de overheid nog dagelijks mensen op straat zet vanuit de AZC's, terwijl sprake is van toenemend aantal Corona-besmettingen en er nog steeds strenge richtlijnen van kracht zijn. Daarmee opent de nieuwsbrief van maart.

De man hierboven op de foto liep zowaar 200 kilometer om de Haagse politici en anderen te laten zien dat hij voor een humaan migratiebeleid is! Best bijzonder. Ook 4500 anderen voerden hier actie voor onder de noemer 'Lopend Vuur', in de aanloop naar de verkiezingen. 

Asiel wegens risico besnijdenis

In de nieuwsbrief ook andere positieve berichten. Zo kreeg een vrouw asiel wegens het risico op besnijdenis dat haar dochter zou lopen in het herkomstland van de moeder. Dit in combinatie met de vluchtredenen van de moeder, waardoor ze ook niet terug 'hoefde' naar een ander deel van het land van herkomst, zoals soms wel door de IND gezegd wordt. Een vader kreeg een vergunning om bij zijn dochter en rest van het gezin te mogen blijven. 

Iemand anders kreeg helaas negatief nieuws op haar asielverzoek maar wel 10.000 euro schadevergoeding wegens de lange wachttijd bij de IND. Dit was nog voor de dwangsom-regel in juni werd afgeschaft door de regering, nadat de wachttijden evenals de uitbetaalde dwangsom-bedragen tot enorme proporties waren opgelopen. Dat afschaffen zou tijdelijk zijn maar wil de (demissionaire) regering tot wet maken. De Raad van State liet deze maand weten het daar niet mee eens te zijn. Waarom? Dat en meer lees je in de nieuwsbrief.

Je kunt de nieuwsbrief hier lezen.

Wil je 'm elke maand per mail ontvangen? Laat dat dan even weten aan STIL.

 

Noot:

Hoewel de foto niet zo scherp is, wilden we hem toch plaatsen uit respect en waardering voor deze man!