image

Iraanse vluchteling: 'Ik wil zelf bepalen hoe ik leef'


Foto: Juridisch medewerker Moumouni van STIL

 

Ontroerend bedankje van een man die hier al 27 jaar woont en papieren kreeg

Vader krijgt na vier jaar strijd verblijfsrecht bij zijn kinderen

Alweer aandacht voor een sociaal-juridische held van STIL in de nieuwsbrief. Dit keer Moumouni (zie foto). Hij kreeg het voor elkaar dat een man die al 27 jaar in Nederland woont, verblijfsrecht kreeg bij zijn drie Nederlandse kinderen. Dit was een bijna vier jaar durende juridische strijd. 

Een Iraanse man vertelt waarom hij vluchtte en hier met zijn gezin asiel kreeg. Tien andere mensen lieten afgelopen twee weken eveneens weten dat ze asiel kregen. Dit hoorden we nadat we een lijst oud-cliënten benaderden om te vragen hoe het ervoor stond met hun asielaanvraag. We hielpen hen in de voorbereiding daarvan. Zij vertrokken al in de jaren 2019-2022 naar het Aanmeldcentrum om asiel te vragen. Goed te horen dat dit voor velen goed afliep. Niet iedereen konden we bereiken.

Hulp van Voedselbank en Rode Kruis stopt voor veel mensen

In de februari-nieuwsbrief ook aandacht voor het stoppen van hulp van de Voedselbank en het Rode Kruis voor veel mensen. Hoewel er veel plekken zijn in de stad waar je gratis kunt eten, is dit toch voor veel mensen rampzalig. Zeker als ze een gezin hebben of in een andere stad wonen en niet zomaar dagelijks allerlei eet-plekken kunnen bezoeken.

De nieuwsbrief kun je via deze link lezen.