image

Zomaar een dagje STIL


Sudanese man met kiespijn bijna van z’n stokje

Een jongeman uit Sudan komt binnen als medisch spoedgeval: hij barst van de kiespijn. Volgens de tandarts, waar hij de dag ervoor is geweest, moet er een afspraak worden gemaakt met de kaakchirurg. Iemand van het sociaal- juridisch team gaat bellen. In het Antoniusziekenhuis is geen plek, maar in Woerden kan hij dezelfde middag terecht.

Zwaaiend op zijn benen

Hij heeft erg veel pijn maar haalt het wel heen en weer naar Woerden, hij komt terug met een recept voor een spoelmiddel tegen de ontsteking. Dan gaat het echter mis: hij moet hevig overgeven in het toilet, en terug in de wachtkamer kan hij niet staan, hij zwaait op zijn benen. Bovendien draaien zijn ogen weg. We besluiten om een huisarts te bellen voor overleg, en één van de artsen van de praktijk Lombok besluit om meteen even langs te komen.

Helden van Huisartsenpraktijk Lombok

Uit onderzoek door de huisarts blijkt dat er niets levensbedreigends aan de hand is. De jongeman kijkt alweer wat frisser uit zijn ogen! Maar ja, buikgriep en al twee dagen niets gegeten, en dan een verdoving voor het trekken van de tanden erbovenop… hadden hem even geveld. Gelukkig heeft hij zelf een slaapadres in Amsterdam, zodat wij hem niet de straat op hoeven te sturen. We brengen hem nog langs de apotheek, zodat hij nog net voor sluitingstijd zijn spoelmiddel kan halen… en dan moet hij het verder weer zelf kunnen redden.

Met dank aan de helden van Huisartsenpraktijk Lombok