image

Jaarverslag & Nieuwsbrief


Nieuwsbrief met Jaarverslag en het dagelijkse STIL-Nieuws

Donateurs, gastadressen en vrijwilligers bedankt!

In de nieuwsbrief van juli, die een beetje eerder verschijnt wegens vakantie van de redactie, een dankwoord voor donateurs, vrijwilligers en gastadressen. En een Jaarverslag waarin te zien is wat wij en jullie samen bereikt hebben in 2022. Kort gezegd: Veel vergunningen en intensieve begeleiding van kwetsbaren.

Verder ook nieuws over een petitie van de lobby- en steungroep LGBT+ Asylum Support die komende week aan de staatssecretaris overhandigd wordt. Er kan nog veel verbeteren aan de beoordeling van vluchtelingen die asiel vragen omdat ze in eigen land niet veilig zijn wegens hun geaardheid of identiteit. Je kunt de petitie nog snel even tekenen. 

Ook vind je via de nieuwsbrief het (eerder op de blog geplaatste) interview met Abduu. Zijn verhaal is opnieuw een goed voorbeeld van het werk van STIL. Hij sliep eerst een paar maanden buiten, op dat moment was hij 20 jaar, en kreeg later een logeerplek in een woongroep uit ons netwerk van gastadressen. Via STIL kreeg hij ook medische hulp en we hielpen in de voorbereiding van zijn asielverzoek. Hij wacht nu in een AZC op het interview met de IND. Heel spannend dus. 

Verder weer te veel nieuws om op te noemen. Dus... lees 'm gewoon. Via deze link.

 

Je mening over de nieuwsbrief mag je mailen naar margreet@stil-utrecht.nl.