image

Hoezo buiten beeld? Over afgewezen kinderen en campagne Open je Deur!


Foto van Fouad Hallak: Herdenking omgekomen vluchtelingen, 20 juni in Scheveningen

Nieuwsbrief STIL over vergunningen, de straat, acties en donaties

Campagne Open je Deur! en afgewezen kinderen

Eden kreeg pas te horen dat ze in Nederland mag blijven. In een interview bedankt ze alle mensen die haar geholpen hebben en vertelt openhartig over de tijd dat ze het minder goed had. Ze zat ooit met haar twee maanden oude baby, drie nachten lang op een bushalte. Ze durfde niet te slapen uit angst dat iemand haar baby zou meenemen.  

Zij verbleef lange tijd op twee verschillende gastadressen via STIL. Wij roepen met een campagne en filmpje iedereen op ook hun deuren te openen voor mensen die anders op straat zouden staan. Hier lees je meer over in de nieuwsbrief. Je kunt vast hier het filmpje bekijken. 

Kamervragen van vier partijen over afgewezen kinderen 

Ook het laatste nieuws over de afgewezen kinderen: Maar liefst vier politieke partijen stelden al Kamervragen over afgewezen kinderen, onder meer twee partijen nadat 'ons' bericht in Trouw kwam. Daarin stelt Joël Voordewind (ChristenUnie) dat bij de totstandkoming van de afsluitingsregeling is afgesproken dat coulant zou worden omgegaan met 'gemeentelijk toezicht'.

Verder ook een bericht over twee andere mensen die een verblijfsvergunning kregen, over een belangrijke Europese uitspraak die te maken heeft met bewijslast in asielzaken, nieuws over donaties, vaccinaties en vluchtelingen in actie. 

Lees hier de nieuwsbrief.