image


Spandoek Sudanese demonstratie (juni 2019, de Dam, Amsterdam), foto van Mohamed Abdel Wahab

Dreigende uitzetting naar Sudan

Lees hierover en meer in de nieuwsbrief van STIL

In de nieuwsbrief van januari kun je lezen dat opnieuw mensen vastzitten die vrezen voor uitzetting naar Sudan terwijl het land nog niet veilig is.

De dictator is verdwenen, er is een overgangsregime en er zijn vredesbesprekingen met rebellen. Maar tegelijk is er nog veel geweld, zoals een moordpartij onder vluchtelingen in een kamp in West Darfur rond de jaarwisseling. Toch heeft Nederland deze maand besloten het beschermingsbeleid (15C) af te schaffen... Dat betekent dat er meer risico op uitzetting is dan eerder.

Pardongezin alsnog vergunning

Ook een bericht over een gezin dat een verblijfsvergunning kreeg, na een eerder negatief besluit 'kinderpardon'. En een foto van de dochters van Mamady, herenigd met hun broertje en vader, mede dankzij de hulp van onze donateurs.

Pleidooi vergoeding tolken 

Verder medisch nieuws: Een bericht over een tandartsprobleem: Een man die al verdoofd in de stoel zat bij de kaakchirurg, werd weggestuurd wegens gebrek aan verzekering en geld. Ook een pleidooi voor vergoeding van tolken in de medische zorg aan onze doelgroep. Zeer noodzakelijk!

Record bedrag aan donaties particulieren in 2019

Last but not least: We ontvingen heel veel mooie donaties voor 2020! En in 2019 kreeg STIL een recordbedrag van particuliere donateurs: Meer dan 30.000 euro!

Dank allemaal!

 

Lees hier de volledige nieuwsbrief