Definitieve uitspraak ECSR is 'vertrouwelijk' naar Teeven

Vermoedelijk moet Teeven binnen vier maanden opvang regelen

Het Europees Comité Sociale Rechten heeft uitspraak gedaan, de inhoud daarvan is nog niet bekend. Wel is die 'vertrouwelijk' naar staatssecretaris Teeven gegaan en wil de oppositie opheldering, zo blijkt uit het NRC-bericht hieronder.

Volgens 'deskundigen' is er grote kans dat de uitspraak positief is, dwz 'in lijn' met de eerdere uitspraak van het ECSR van oktober jl (immediate measure) dat stelde dat NL onderdak en eten moet bieden aan mensen zonder verblijfsvergunning die op straat staan. Teeven wilde zich niet houden aan die uitspraak, mocht de definitieve uitspraak nu ook positief zijn dan heeft hij vier maanden de tijd om het te regelen!

 

NRC:


Oppositie wil opheldering van Teeven over opvang illegalenVier oppositiepartijen, de SP, D66, ChristenUnie en GroenLinks, willen dat het kabinet snel laat weten of het voor basale opvang van illegalen gaat zorgen. Aanleiding is een uitspraak van het Europees Comité voor Sociale Rechten (ECSR) begin deze maand.http://www.nrc.nl/nieuws/2014/07/15/oppositie-wil-opheldering-van-teeven-over-opvang-illegalen/