image

Asieladvocaat: 'STIL doet ontzettend goed werk'


Foto: Een cliënt vertrekt naar Ter Apel om asiel te vragen en komt lekker eten brengen als bedankje

 

Asieladvocate wil graag onze referent zijn

'STIL doet ontzettend goed werk en van goede kwaliteit'

Voor een grote fondsaanvraag vroeg STIL enkele mensen of ze referent wilden zijn. Asieladvocaat Anna Louwerse, reageerde zo: "Ik vind dat jullie ontzettend goed werk doen en van goede kwaliteit, dus zeker mogen jullie mij opgeven als referentie".

Samenwerking met advocaten in procedures

Ons juridisch team werkt nauw samen met advocaten en deskundigen in de voorbereiding van verblijfsprocedures. Dit jaar in maar liefst 182 procedures. Niet de gehele periode altijd even intensief, maar toch.
Het gaat bijvoorbeeld om (herhaald) asiel, verblijf bij kind, partner of gezin, uitstel van vertrek of verblijf op medische gronden, etc. Het kan ook gaan om hulp bij aangifte doen van geboorte, documenten vertalen of verkrijgen etc. Daarnaast om sociale steun zoals het regelen van opvang, een school, voedselpakket of boodschappentegoed van het Rode Kruis.

Toegang tot hun rechten

STIL betaalt voor de cliënten die we begeleiden ook vaak de bijkomende juridische kosten. Hoewel mensen zonder verblijfsvergunning recht hebben op juridische steun, zijn er vaak kosten aan verbonden die zijzelf meestal niet kunnen betalen omdat ze niet mogen werken en geen uitkering mogen ontvangen. Ze hebben dus in praktijk vaak geen toegang tot dit recht. STIL steunt hen daarom dit te betalen. Het gaat bijvoorbeeld om kosten van een expertonderzoek, het verzenden en vertalen van een document of advocaatkosten, evenals reisgeld naar de rechtbank, IND, advocaat of Ter Apel.

Wil jij hierbij helpen?

Jij kan ons op jouw beurt steunen door maandelijks een bedrag over te maken op rekening NL44 INGB 000 740 7021 van Stichting STIL of te doneren via deze link.