image

Afscheid gastadres en ander opvangnieuws


 

Foto: Tirhas en Rijnie

Afscheid van gastadres & veel mensen krijgen opvang 

In de nieuwsbrief aandacht voor Rijnie (rechts op de foto). Zij bood als gastadres onderdak aan zeven vrouwen, die nu allemaal een verblijfsvergunning hebben, en één moeder met kinderen. Met pijn in het hart stopt ze er nu mee, op advies van de huisarts. Voor veel jonge meiden die bij haar onderdak vonden is ze een tweede 'mama', zoals voor Tirhas, links op de foto.
Ook ander opvangnieuws van STIL: In januari hielpen we veel mensen aan opvang van 'de overheid'. Zo kregen vijf mensen opvang bij de gemeentelijk gefinancierde Noodopvang (SNDVU). Vanuit de Noodopvang gaan regelmatig mensen naar een AZC om asiel te vragen, vaak met positief resultaat. Minder mooi nieuws: Vrijdag komen weer tientallen mensen op straat als de Corona-daklozenopvang haar deuren sluit.
Meerdere berichten over vreemdelingenbewaring, zoals over isolatie die 'te vaak ingezet' wordt en 'ziekmakend' is. En over de Corona-maatregelen waardoor mensen maandenlang 21 (of zelfs 23 uur) per dag op cel zitten. Over beide onderwerpen schreef het Meldpunt Vreemdelingendetentie een rapport.
Dit en meer lees je hier in de nieuwsbrief van januari.