Acties vluchtelingen vandaag en morgen !

Actienieuws vluchtelingen Amsterdam en Den Haag:LET OP: demonstratie zaterdag Den Haag (zie hieronder), open dag zondag Amsterdam !

Amsterdam vandaag: Vluchtelingen Amsterdam roepen kerken op hun tuin open te stellen

"Geef ons heden ons dagelijks bed bad & brood "Onder dit motto demonstreerde vandaag een groep van 14 vluchtelingen en enkele bezorgde burgers in Amsterdam bij het Wereldhuis en de diaconie op de Nieuwe Herengracht, waar al sinds begin september een tentenkamp in de tuin staat. "1 oktober moeten we hier weg en we weten niet waar de vluchtelingen heen moeten", zegt Nelly, asistente van dokter Co, die als arts het kamp begeleidt.Met deze actie vragen ze om bed, bad en brood voor deze groep vluchtelingen en alle 'duizenden' anderen die zonder verblijfsvergunning op straat gezet worden en die daarmee de mogelijkheid kwijt raken op menswaardige manier te overleven. "Het is absurd dat je zonder BSN nummer ophoudt mens te zijn", vindt Nelly. "Organisaties en kerken kunnen dit door de overheid veroorzaakte probleem niet oplossen. We willen dat de gemeente de basisbehoeften van ieder mens garandeert: Bed, bad en brood". Net als in andere steden, krijgen ook in Amsterdam mensen zonder papieren bijna geen toegang tot de daklozenopvang en daar zijn ook veel te weinig plekken. 

Amsterdam zondag 23 september- open dag: 12- 19 uur:

Wertheimpark, (met Auschwitz monument van Wolkers) , Plantage Middenlaan, vlakbij Artis, tram 9 vanaf CS of Metro Waterlooplein.

Meer informatie: Mahmoud 06 86 08 14 88

Den Haag Vandaag: Vanmiddag startte een demonstratie vanuit het tentenkamp 'Recht op Bestaan' naar de Dienst Terugkeer en Vertrek, die dagelijks mensen onder druk zet om hen te laten meewerken aan terugkeer.

Meer info: no-border.nl.

Den Haag demonstratie zaterdag (morgen) 22 september

Grote demonstratie door Den Haag! Onder het motto: 'Geen mens is illegaal. Voor het recht op een menswaardig bestaan'. Komt allen!! Verzamelen om 14 uur bij het actiekamp op Koekamp, vlakbij het Centraal Station, Den Haag.

Bericht uit het Haagse kamp:

In het tentenkamp is de sfeer goed. Ongeveer 30 mensen verblijven in totaal 7 party tenten. Maandag is de rechtzaak om gedaan te krijgen dat er echte tenten kunnen worden geplaatst. Tot dan zijn extra dekens en matjes en doorzichtige zeilen e.d. zeer welkom.