image

57 bewijzen voor procedure & ander decembernieuws


Decembernieuws 

57 bewijzen voor een procedure & Afghaanse man na 22 jaar asiel

Nona van STIL verzamelde maar liefst 57 bewijzen voor een procedure. Ze schreef 38 pagina's ter onderbouwing van deze aanvraag voor een verblijfsvergunning op basis van het Europees mensenrechtenverdrag. In de nieuwsbrief van december lees je hier meer over. Ook over een Afghaanse vluchteling die 22 jaar geleden geen asiel kreeg, maar nu alsnog! Hij is heel blij maar heeft een dubbel gevoel omdat familieleden in Afghanistan niet veilig zijn.
Zorgen over de toekomst en vrijwilligersoproep

Verder in de nieuwsbrief een oproep voor vrijwilligers. Die hebben we dringend nodig, voor zowel het medische als juridische spreekuur. Je kunt lezen dat we royale steun van fondsen krijgen voor komend jaar. Desondanks maken we ons zorgen over de toekomst nu rechtse partijen hun wensen mogelijk kunnen omzetten in beleid als ze een regering of meerderheid vormen. We hebben elke steun straks meer dan ooit nodig!

Ontmoetingen aan buitengrenzen en met Rotterdamse daklozen 

Verder een ontroerend verhaal van onze nieuwe collega Esther die aan de Europese buitengrenzen met mensen op de vlucht, in gesprek ging en een kaartje legde. Ze vertelt over haar ervaring en motivatie. Een voormalig vrijwilliger vertelt over een actie voor daklozen in Rotterdam. Honderden mensen mogen niet in de winteropvang slapen omdat ze niet de juiste papieren hebben. Wel als het vriest maar niet tijdens een storm. 

Verder bedanken we jullie allemaal voor de steun & samenwerking afgelopen jaar! 

 

Lees hier de nieuwsbrief.

 

STIL is gesloten tot en met 1 januari, via deze link lees je wat je kunt doen als je medische hulp nodig hebt.