image

Vier verblijfsvergunningen & Ontroerende gezinshereniging


Foto: E. en haar twee oudste kinderen zagen elkaar terug, na vier en een half jaar, afgelopen weekend op Schiphol

 

Ontroerende gezinshereniging en ander april-nieuws

Drie mensen krijgen asiel, een vrouw een vergunning wegens zorg voor Nederlands kind

In de nieuwsbrief van STIL lees je over de moeder die na meer dan vier jaar haar twee oudste kinderen weer terug zag. Zij konden eindelijk hun jongste broertje knuffelen die ze nog nooit ontmoet hadden (zie foto). In de nieuwsbrief van april is ook te lezen over vier nieuwe verblijfsvergunningen.

Twee vrouwen en een man kregen alsnog asiel, met de hulp van STIL. Een vrouw kreeg een verblijfsvergunning om bij haar kind te mogen wonen dat de Nederlandse nationaliteit heeft. Ze is heel blij dat ze eindelijk 'alles' kan doen, zoals naar school gaan, werken en reizen, en niet meer bang op straat hoeft te zijn.

Vergunningen dankzij steun van STIL, gastadressen & donateurs

Twee mensen die een verblijfsvergunning kregen, vertellen hoe blij ze zijn met de vergunning én de steun van alle mensen die hen in moeilijke tijden hielpen. Zo kregen ze soms een logeerplek bij particulieren in huis, medische hulp en betaalde STIL allerlei kosten zoals voor documenten, onderzoek en procedures. 

STIL zoekt donateurs voor de kosten die komen kijken bij de procedures van dit soort mensen, die we dagelijks begeleiden. Ook zoekt STIL dringend vrijwilligers voor de woensdagen en donderdagen. 

We konden het niet laten enige aandacht te besteden aan de Britse plannen vluchtelingen in Rwanda te 'dumpen'. Daarover verscheen een opiniestuk in Trouw, te lezen via een link in de nieuwsbrief.

Veel leesplezier!

Lees de nieuwsbrief via deze link.