image

Vrijwilligers medisch spreekuur gezocht

STIL zoekt vrijwilligers medisch spreekuur

STIL zoekt dringend hulp voor het medisch spreekuur op woensdagochtend van 9-11 uur. Liefst aanwezig zijn vanaf 8.45. Je kunt elke week komen of aangeven dat je enkel 1x per maand of per 2 weken wil komen helpen.

Na het spreekuur is er meestal nog werk te doen en ook een overleg. Dus we hebben voorkeur voor mensen die tot 13 of 14 u kunnen blijven. Je hoeft geen medische kennis of achtergrond te hebben, wel kan het leerzaam zijn als je een medische opleiding volgt. We zoeken mensen die respectvol, rustig en helder kunnen communiceren. Je maakt soms gebruik van (veelal vrijwillige) tolken. Als je zelf diverse talen spreekt is dat handig. 

Het is zinvol en afwisselend werk, met zeer uiteenlopende bezoekers en hulpvragen. Je werkt in een gezellig team. Je helpt mensen die dat zelf niet kunnen met het maken van afspraken met zorgverleners, bemiddelt als er problemen zijn bij het verkrijgen van toegang tot zorg. Regelmatig komen mensen op het spreekuur die kwetsbaar zijn, (echt) dakloos, getraumatiseerd of depressief. 

Interesse om vrijwilliger te worden ? Mail naar medisch@stil-utrecht.nl of bel 030 2713463 dinsdag, woensdag of donderdag, vragen naar Esther. Tussen Kerst en Oud & Nieuw zijn we gesloten.