• image

    Fadiga: "Het maakt me gelukkig om te ontdekken wie ik ben. Daarvoor heb ik geen geld nodig, zelfs geen documenten."

  • image

    Mohanad: "Ook nu zie je niet aan mij dat ik problemen heb. Ik ben altijd aardig, tegen iedereen. Want mijn problemen zijn niet andermans problemen."

  • image

    Zarmin: "Leven zonder verblijfsvergunning voelt alsof je zweeft. Ik ben niet echt op aarde, niet echt in de lucht, maar ergens er tussenin. In het midden. Het is moeilijk om niet goed voor jezelf en je familie te kunnen zorgen. Om geen betaalde baan te mogen accepteren. Maar in een kamer zitten wachten past niet bij mij."

In Nederland leven naar schatting enkele tienduizenden ongedocumenteerde mensen. Er is weinig bekend over wie deze mensen nu eigenlijk zijn. Ze zijn vaak noodgedwongen onzichtbaar. 

Stil Leven geeft jou de kans om kennis te maken met een aantal mensen die middels pakkende full quote verhalen en prachtige foto drieluiken uit de onzichtbaarheid treden. Hun achtergronden zijn heel divers, maar het zijn allemaal mensen met dromen, ambities en herinneringen. Mensen zoals jij en ik.

Ben jij benieuwd naar deze onbekende verhalen? Bestel dan nu alvast het boek en maak de publicatie ervan mede mogelijk. Samen creëren we zo meer bewustwording over de onmenselijke kant van ons rechtssysteem.

Een impressie van de eerder op onze blog gepubliceerde portretten vind je HIER.

Met jouw steun komt het boek met deze en nieuwe portretteren uit op 13 december. Ruim voor kerst, dus als je het boek bestelt, verzeker je jezelf van een mooi kerstcadeau!

Doneer €14 en je kan het boek na 13 december tijdens openingstijden ophalen op ons kantoor in Utrecht.

Doneer €18 en we sturen het boek uiterlijk 17 december (dus voor kerst in huis) naar je op.

Doneer €25 en je kan het boek komen halen tijdens de releaseparty op 13 december, vanaf 17.00 uur in Villa Vrede, Wijnesteinlaan 4 in Utrecht. Tijdens het feest mag je met twee personen gebruik maken van een heerlijk buffet met de favoriete gerechten van de mensen in het boek en krijg je twee gratis drankjes. 

Meer doneren mag uiteraard altijd! Vermeld er dan wel even of je het boek op kantoor of tijdens de releaseparty komt halen of dat je het graag per post ontvangt! 

Wil je meer boeken bestellen? Dat kan! Vul bij het te doneren bedrag het bedrag per boek vermenigvuldigd met het aantal boeken en benoem in de opmerking het aantal boeken dat je wil bestellen.

LET OP: vergeet niet het vinkje 'STIL Utrecht mag met mij contact opnemen over deze donatie' aan te zetten, anders kunnen we niet achterhalen voor wie het boek is!

Bestel het boek 'Stil Leven' HIER.

We streven ernaar €5000 op te halen. Wil je weten hoe ver we zijn? Dat zie je HIER.

Het deel van de opbrengst dat niet nodig is voor het drukken van het boek en de organisatie van de releaseparty gaat direct naar mensen zonder verblijfsvergunning, bijvoorbeeld voor medische zorg, opvang of het starten van een nieuwe verblijfsprocedure.