image

Donatie

Alle donaties aan STIL worden gebruikt om direct hulp te bieden aan onze cliënten. Zoals bijvoorbeeld het financieren van een juridische procedure om alsnog een verblijfsvergunning te krijgen. Dat kan honderden euro’s kosten. Hetzelfde geldt voor medische ingrepen: iemand zonder verblijfsvergunning heeft wel recht op zorg, maar dit wordt alleen gefinancierd als het in ons basispakket zit. Hulp van een tandarts, geboortebeperking of fysiotherapie vallen hier bijvoorbeeld niet onder. Via ons medisch spreekuur kan STIL deze kosten in bepaalde gevallen (deels) vergoeden. Dit financieren we middels fondswerving en en donaties.

Onze donateurs kiezen zelf hoe ze ons het liefst steunen. Dat kan eenmalig, maar met een maandelijkse donatie zorg je ervoor dat wij stelselmatig extra hulp kunnen bieden aan ongedocumenteerden. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden. Wist je trouwens dat je jouw gift mag aftrekken van de belasting? Steun ons nu met een bijdrage!

“Elke maand geef ik een heel klein bedrag aan STIL. Ik ben niet zo rijk. Maar ik vind het oneerlijk dat ik hier wel mag werken en mensen die ergens anders geboren zijn niet”, zegt Marleen (36 jr). Ze is al meer dan vijftien jaar donateur.
“Bij STIL weet ik dat donaties direct naar de cliënten gaan. Dat vind ik heel goed! Mijn bijdrage gaat naar medische hulp, verzorgingsproducten en eten. Ook worden juridische kosten ervan betaald”, aldus Leen (49 jr), al zes jaar donateur.