image

Blog

vrijdag 09 maart 2018

Tranen op STIL

Vandaag is de Koud Weer Regeling (KWR) afgelopen. Mensen die eerder vanwege het koude weer een slaapplek kregen van de gemeente, staan nu op straat en kloppen aan bij STIL. Niet voor iedereen weten we een oplossing. Dit zorgt soms voor tranen…

donderdag 08 maart 2018

Politie vraagt STIL-bezoekers zonder reden om ID

Twee bezoekers van het medisch spreekuur roken na afloop voor de deur een sjekkie. Dat ze 'onder een afdak hangen' is reden naar hun ID te vragen, zegt een agent tegen de coördinator van STIL. STIL maakt zich grote zorgen over de veiligheid van bezoekers van het medisch spreekuur, waar jaarlijks bijna 500 mensen geholpen worden.

vrijdag 02 maart 2018

Wonderbaarlijke hereniging en meer nieuws van STIL

Vriendinnen vinden elkaar toevallig terug op een gastadres van STIL. Ze kunnen hun geluk niet op. Een ex-cliënt is teruggekeerd naar Benin. Het is er erg 'warm en wennen', zegt hij. Tot nu toe gaat het goed. Dit en ander nieuws lees je in de nieuwsbrief van STIL.

donderdag 01 maart 2018

Stil Leven: Halil

Halil: "Mijn levensvisie houdt me op de been. Ik ben een socialist. Omdat ik niet alleen een betere wereld voor mijn kinderen wil, maar voor alle kinderen op de hele wereld."

dinsdag 20 februari 2018

Samen opvang bieden

Kort geleden maakte STIL kennis met een vrouw en een gezin in Utrecht. Ze wilden graag vluchtelingen opvangen, liefst een vrouw die anders op straat zou staan. Ze spraken af het samen te doen. Dat vond STIL een goed idee!

vrijdag 16 februari 2018

Na 16 jaar terug naar Benin

Onze ex-cliënt Lukman, keert na zestien jaar verblijf in Nederland - zonder verblijfsvergunning-, terug naar Benin. De afgelopen drie jaar probeerde hij –tevergeefs- een reisdocument te verkrijgen. Dit lukte na al die tijd opeens vorige week. Maandag vliegt hij terug.

donderdag 15 februari 2018

Stil Leven: Viktoria

Viktoria: "Doorzetten is mij op mijn lijf geschreven. Eén keer ben ik door drie beveiligers uit een examenzaal van mijn opleiding gedragen omdat ik niet wilde weggaan."

vrijdag 02 februari 2018

Over koeien melken en verblijfsvergunningen...

In de laatste nieuwsbrief van STIL kun je lezen wat er zoal de afgelopen maand bij STIL gebeurd is. Zo kregen een vrouw en haar tienjarige zoon een verblijfsvergunning. Ze wonen al acht jaar in Nederland! "'Ik ben heel blij en opgelucht", zegt zij.

donderdag 01 februari 2018

Stil Leven: David

David: "Mijn dromen zijn niet groot maar ik zou zo graag opnieuw een opleiding beginnen. Bij voorkeur iets met taal. Maar eigenlijk alles zou goed zijn als ik maar mijn gezin kan onderhouden."

donderdag 25 januari 2018

Leuke onverwachte donaties

Voor de noodhulp die STIL geeft aan mensen zonder verblijfsvergunning zijn we afhankelijk van donateurs en fondsen. Deze maand kregen we tot nu toe al vier leuke, onverwachte en grote donaties.

dinsdag 23 januari 2018

Spannend om iemand in huis te nemen

Kort geleden maakte STIL kennis met een jonge vrouw die erover denkt een logeerplek aan te bieden aan een vrouw van onze doelgroep die op straat staat. "Ik vind het heel spannend", zegt ze. "'Vind je dat raar?"

donderdag 18 januari 2018

Stil Leven: Marina

Marina: "Je kunt nooit alle deuren dicht houden: ik geloof dat er ergens, waar dan ook, altijd wel eentje open staat."

dinsdag 16 januari 2018

Kiespijn en bijna van z'n stokje...

Een Sudanese man komt met hele erge kiespijn op STIL. We kunnen voor hem een spoedafspraak bij de kaakchirurg regelen. Maar bij terugkomst valt hij van zijn stokje…

donderdag 04 januari 2018

Stil Leven: Sabontu

Sabontu: "Politiek zit bij mij van binnen. Het is als een druppel in een emmer. Op een gegeven moment zit de emmer vol en moet je iets doen. Voor mij waren die druppels het onrecht dat ik om me heen zag."

zaterdag 30 december 2017

Over verblijfsvergunningen en uitzettingen

In de nieuwsbrief van december kun je lezen over een dreigende uitzetting naar Ethiopië, mensen die al het land uitgezet zijn en protesten daartegen. Maar ook positief nieuws over Nana en Samiona die een verblijfsvergunning kregen, evenals twee andere cliënten.

donderdag 28 december 2017

Stil Leven: Ivan

Ivan: "Soms helpt het te kunnen zeggen dat ik kickboks. Het maakt me zelfverzekerder."

donderdag 21 december 2017

Stil Leven: Amina Rahma

Amina: "Ze hebben mijn asielverzoek al twee keer afgewezen. Maar ik leg me er niet bij neer. De IND heeft me leren vechten."

donderdag 14 december 2017

Stil Leven: Mohanad

Mohanad: "Ook nu zie je niet aan mij dat ik problemen heb. Ik ben altijd aardig, tegen iedereen. Want mijn problemen zijn niet andermans problemen."

dinsdag 12 december 2017

EU bezig met concrete afspraken over gedwongen uitzetting naar Ethiopië

De EU is bezig vergaande afspraken te maken met de Ethiopische autoriteiten om het mogelijk te maken uitgeprocedeerde vluchtelingen gedwongen uit te zetten. Dit is tot nu toe meestal niet mogelijk als de mensen zelf niet meewerken. De afspraken gaan over het verstrekken van reisdocumenten. Voor uitgeprocedeerde vluchtelingen die in Nederland wonen en actief zijn bij oppositiegroeperingen is dit zorgelijk.

donderdag 07 december 2017

Stil Leven: Fatiha

Fatiha: "Er zijn momenten dat ik wel het bos in zou willen lopen om keihard te kunnen schreeuwen. Maar dat doe ik niet. Natuurlijk niet."