image

Blog

vrijdag 28 december 2018

Nieuwsbrief december

De politie deed een inval in een huis in Lombok, op zoek naar mensen zonder papieren. Een bekende kreeg na vijftien jaar eindelijk een verblijfsvergunning (zie foto). Een advocate vertelt over zorgwekkende verslechteringen in de juridische bijstand aan vluchtelingen. Dit en van alles en meer is te lezen in de december-nieuwsbrief van STIL.

donderdag 06 december 2018

Stil Leven: Farid

Farid: "Mijn grootste wens is om met de bloemen naar mijn eigen huis te fietsen en ze thuis neer te zetten. Ik slaap en verblijf nu steeds op verschillende plekken. Het is moeilijk om als gast bij iemand thuis te moeten leven."

vrijdag 30 november 2018

Mooi en minder mooi nieuws in november

De man met de opgestoken duim, op de foto, kreeg een logeerplek bij een woongroep. Een andere man en een gezin kregen verblijfsvergunningen. STIL vond een nieuw gastadres en drie nieuwe balie-vrijwilligers. Ook veel positief nieuws van fondsen.

donderdag 08 november 2018

Stil Leven: Dacosta

Dacosta: "Met muziek kan ik me uitdrukken. Als ik zing voelt het alsof ik de wereld aankan. Soms is zingen makkelijker dan iets zeggen. Alle negatieve energie verdwijnt als je zingt. Zingen brengt vrede."

maandag 05 november 2018

Vang eens een vluchteling op

Een jongeman die met zijn vrouw soms cliënten van STIL opvangt, schreef een ingezonden brief naar het Nederlands Dagblad waarin hij mensen aanraadt een vluchteling in huis te nemen. "Met een organisatie als STIL als vangnet zou ik zeggen: probeer het eens”.

woensdag 31 oktober 2018

Nieuwsbrief STIL oktober

Lees de laatste medische nieuwtjes van STIL, oproepen voor opvang en vrijwilligers en waarom de PKN het Kerkasiel in Den Haag steunt. Ook vraagt STIL je of je een ouder echtpaar bij terugkeer wilt steunen.

donderdag 04 oktober 2018

Stil Leven: Zarmin

Zarmin: "Leven zonder verblijfsvergunning voelt alsof je zweeft. Ik ben niet echt op aarde, niet echt in de lucht, maar ergens er tussenin. In het midden. Het is moeilijk om niet goed voor jezelf en je familie te kunnen zorgen. Om geen betaalde baan te mogen accepteren. Maar in een kamer zitten wachten past niet bij mij."

donderdag 04 oktober 2018

Dubbelgeluk

STIL vond afgelopen maand drie nieuwe gastadressen. Een daarvan is van M. "Hoe kan ik accepteren dat mensen buiten slapen terwijl ik nog een logeerbed heb?!", vroeg zij zichzelf af. Ze besloot een logeerkamer aan te bieden. S. op de foto, kreeg ook ooit onderdak bij mensen thuis. Nu kan ze een eigen leven opbouwen. Ze is dubbel-gelukkig: Ze kreeg asiel én ze trouwde de geweldigste man. In de nieuwsbrief lees je meer.

vrijdag 31 augustus 2018

Nieuwsbrief augustus 2018

In de nieuwsbrief over de maand augustus kun je meer lezen over een gewonnen rechtszaak van een man met een Dublinclaim. Ook over een vrouw die herenigd is met haar twee kinderen, na zeven jaar! En nog veel meer...

donderdag 09 augustus 2018

Stil Leven: Bekezela

Bekezela: "Mijn dochtertje heet Angel, misschien niet zo’n passende naam, want ze kan heel ondeugend zijn. Angel kan al typen op de telefoon, dan typt ze: “Goedemorgen mama”. Ik mis ze elke dag en hoop dat ik ze ooit weer in mijn armen kan nemen, hier in Nederland. "

dinsdag 24 juli 2018

Jaarverslag 2017

In 2017 kregen 42 cliënten van STIL een verblijfsvergunning. STIL begeleidde meer dan 200 mensen sociaal-juridisch en hielp meer dan 500 mensen met het verkrijgen van medische zorg. Een record aantal mensen vroeg om opvang. We konden helaas veel mannen daaraan niet helpen. Wel konden we vrijwel alle vrouwen op de wachtlijst voor BBB aan tijdelijke logeerplekken helpen. Lees hierna het Jaarverslag.

donderdag 19 juli 2018

Stil Leven: Alpha

Alpha: "Ik overleef door altijd bezig te zijn zodat ik niet aan mijn ervaringen in Guinee hoef te denken. Vooral uit het voetballen haal ik plezier. Dat is waar ik goed in ben."

vrijdag 29 juni 2018

Nieuwsbrief juni 2018

M. ontvluchtte zijn land omdat hij er als homo niet veilig is. De IND geloofde dit echter niet. Waarom niet? Omdat hij geen namen van uitgaansgelegenheden en organisaties kon noemen! Lees dit en ander nieuws in de nieuwsbrief van juni.

donderdag 28 juni 2018

Stil Leven: Marietta

Marietta: "Op zondag trek ik mijn mooiste jurk aan en ga ik naar de Congolese Kerk om te dansen en liederen te zingen. Het geloof geeft me kracht."

dinsdag 26 juni 2018

Vacature financieel administratief medewerker bij STIL

STIL is dringend op zoek naar een financieel administratief medewerker voor twintig uur per week, betaald. Het is een combi-functie. Bedoeling is dat je je ook bezig houdt met organisatorische ondersteuning. Ben jij zelfstandig, accuraat, verantwoordelijk en stressbestendig? Heb je affiniteit met de doelgroep en ervaring met digitaal boekhouden? Lees dan verder.

donderdag 07 juni 2018

Stil Leven: Rahel

Rahel: "Het is nu mijn taak om rustig te blijven en goed voor mijzelf te zorgen. Niet in paniek raken vanwege mijn situatie. En als ik dan straks hopelijk een verblijfsvergunning krijg, kan ik mijn leven op gaan bouwen."

donderdag 31 mei 2018

Verblijfsvergunningen en ander nieuws van STIL

"Helemaal gelukkig en blij", is de vader van Geert (zie foto). Hij kreeg na vijf jaar eindelijk een verblijfsvergunning. In de nieuwsbrief van mei lees je ook ander nieuws uit de dagelijkse praktijk van STIL. Zo kregen twee anderen eveneens een verblijfsvergunning en boden vier mensen opvang aan.

donderdag 10 mei 2018

Stil Leven: Moustafa

Moustafa: "Hier in Nederland ga ik naar een schaakclubje. Het spel geeft me rust in mijn hoofd. Ik denk dan even minder aan mijn familie die in gevaar is, aan de ellende in mijn land en aan de verschrikkelijke herinneringen."

maandag 30 april 2018

Laatste nieuws van STIL - april 2018

Na drie jaar kreeg Nasru een verblijfsvergunning. De IND geloofde nu wel dat hij te vrezen had bij terugkeer. STIL vond deze maand twee nieuwe gastadressen maar moest ook mensen vertellen dat we geen opvang konden regelen. De nieuwsbrief van april staat weer vol goed en slecht nieuws. Foto van Manette Ingenegeren

donderdag 19 april 2018

Stil Leven: Isaac

Isaac: “Vorig jaar hoorde ik tijdens een kerkdienst in Kanaleneiland pas voor het eerst het verhaal van Isaac. En weet je wat het betekent? Iemand aan het lachen maken en vrolijk zijn. Dat maakte mij zo gelukkig.”