image

Blog

donderdag 14 december 2017

Stil Leven: Mohanad

Mohanad: "Ook nu zie je niet aan mij dat ik problemen heb. Ik ben altijd aardig, tegen iedereen. Want mijn problemen zijn niet andermans problemen."

dinsdag 12 december 2017

EU bezig met concrete afspraken over gedwongen uitzetting naar Ethiopië

De EU is bezig vergaande afspraken te maken met de Ethiopische autoriteiten om het mogelijk te maken uitgeprocedeerde vluchtelingen gedwongen uit te zetten. Dit is tot nu toe meestal niet mogelijk als de mensen zelf niet meewerken. De afspraken gaan over het verstrekken van reisdocumenten. Voor uitgeprocedeerde vluchtelingen die in Nederland wonen en actief zijn bij oppositiegroeperingen is dit zorgelijk.

donderdag 07 december 2017

Stil Leven: Fatiha

Fatiha: "Er zijn momenten dat ik wel het bos in zou willen lopen om keihard te kunnen schreeuwen. Maar dat doe ik niet. Natuurlijk niet."

vrijdag 01 december 2017

Eindelijk zekerheid voor Mamady - Nieuwsbrief november

In de nieuwsbrief van november o.a. een interview met iemand die als slaaf gewerkt heeft in Libië, verder nieuws over de nieuwe blog Stil Leven, onze eigen Facebookpagina, verblijfsvergunningen en nieuwe gastadressen.

donderdag 30 november 2017

Stil Leven: Fadiga

Fadiga: "Het maakt me gelukkig om te ontdekken wie ik ben. Daarvoor heb ik geen geld nodig, zelfs geen documenten."

woensdag 01 november 2017

Buitenslapers en verblijfsvergunningen

In de nieuwsbrief van oktober lees je over de dagelijkse praktijk van het werk van STIL. Zoals gewoonlijk veel goed en veel slecht nieuws...

woensdag 11 oktober 2017

Gemeenten mogen toch geen BBB meer bieden

Afgezien van 'enkele dagen noodopvang op basis van de openbare orde', mogen gemeenten van de nieuwe regering geen Bed, Bad en Brood (BBB) meer bieden aan daklozen zonder verblijfsvergunning. In een eerder uitgelekt bericht over een vermeend regeerakkoord stond dat gemeenten nog wel BBB mogen bieden als ze dat nodig vinden.

woensdag 04 oktober 2017

Niet altijd goed nieuws

De teller van het aantal verblijfsvergunningen dat bij STIL binnenloopt staat alweer op minstens veertien in twee maanden tijd! Uiteraard krijgen we ook vaak slecht nieuws. Zo kun je in de nieuwsbrief van september lezen over twee mensen die geen vergunning kregen. Ook opvang- en ander nieuws.

maandag 18 september 2017

‘Mensen als beesten behandeld in detentiecentra Libië’

De situatie in de detentiecentra in Libië, waar vluchtelingen vastgezet worden, die tegengehouden worden als ze naar Europa proberen te reizen, is ‘onmenselijk en onacceptabel’. Dit zei de EU-vertegenwoordiger voor Buitenlandse Zaken Federica Mogherini afgelopen week in het Europees parlement. De EU sloot een deal met Libië. De Libische kustwacht houdt vluchtelingen die de zee op willen daarom nu tegen en zet ze in detentiecentra. “Mensen worden er als beesten behandeld”’, stelt Mogherini. Ze vindt dat de gevangenissen moeten sluiten als de situatie niet verbetert.

vrijdag 15 september 2017

Echte Liefde overwint

Kasim, de vluchteling uit Ethiopië, waarover STIL vaker berichtte in de nieuwsbrief, mag eindelijk zijn vrouw naar Nederland laten komen. Eerder twijfelde de IND eraan of het echte liefde was, nu niet meer!

vrijdag 15 september 2017

BBB akkoord nieuwe regering 'geen oplossing'

De partijen die bezig zijn een nieuwe regering te vormen, hebben een akkoord bereikt over Bed, Bad en Brood (BBB). Volgens STIL biedt dit geen oplossing. Er zullen alsnog veel mensen op straat belanden. Positief is wel dat gemeenten nog eigen BBB kunnen blijven bieden zonder daarvoor bestraft te worden.

maandag 11 september 2017

'Europa schuldig aan genocide op zee'

Burgemeester Orlando van de Italiaanse havenstad Palermo op Sicilië noemt Europa schuldig aan genocide op zee, vanwege de vele doden onder de vluchtelingen die Europa per boot proberen te bereiken. Het Europees beleid is ‘crimineel’ zegt hij. Hij pleit voor internationale mobiliteit als mensenrecht. (Foto: Aurélie Geurts)

maandag 04 september 2017

Opvangen van vluchtelingen verkeerd of humanitaire noodzaak?

In Trouw van vandaag uitgebreid aandacht voor ons project WAY TO STAY. Vooral voor het feit dat ‘Den Haag’ niet blij is met mensen die vluchtelingen in eigen huis opvangen. Helaas is er vrijwel geen aandacht in het artikel voor de humanitaire nood die reden is deze mensen op te vangen.

maandag 04 september 2017

STIL zoekt vrijwilligers!

STIL is op zoek naar vrijwilligers voor diverse functies, zoals Baliemedewerkers en Sociaal Juridisch medewerkers, maar ook schrijvers en beeldend kunstenaars voor een nieuw blogproject!

vrijdag 01 september 2017

Tien verblijfsvergunningen & nieuwsbrief augustus

Zojuist kreeg STIL een telefoontje dat een Iraanse vrouw asiel heeft gekregen. Gisteren hoorden we dat een Sierra Leoonse cliënt een verblijfsvergunning kreeg omdat hij zorg draagt voor een Nederlands kind. Zo komen we op tien vergunningen in een maand. Lees meer in de nieuwsbrief...

donderdag 13 juli 2017

Grenzen aan mensenrechten

In de laatste maanden van 2016 had STIL te maken met een recordaantal mensen dat op straat stond en om opvang vroeg. Hierover en over ons werk, cijfers, ontwikkelingen en financiën kun je meer lezen in ons Jaarverslag.

woensdag 28 juni 2017

Basic Rights Festival

vrijdag 30 juni organiseert Stichting LOS het Basic Rights Festival in Amsterdam. Voor mensen zonder verblijfsvergunning en sympathisanten.

donderdag 08 juni 2017

20 jaar STIL - Spetterend feest en nieuwe website

Donderdag 1 juni vierde STIL haar twintig- jarig jubileum met een vrolijk en spetterend feest. Rond de tweehonderd mensen kwamen dansen, lekker eten, de expo bekijken en een paspoort zonder grenzen laten maken. Die avond werd de nieuwe website gelanceerd, evenals het nieuwe logo, de nieuwe huisstijl en folder.

donderdag 01 juni 2017

20 jaar Solidariteit – Nieuwsbrief mei 2017

In de laatste nieuwsbrief ‘oude stijl’ van STIL is het laatste opvang- en juridisch nieuws te lezen. Eind juni verschijnt de eerste nieuwsbrief ‘nieuwe stijl’. Je kunt je ervoor opgeven via de nieuwe website, kijk onderaan de homepage.

woensdag 03 mei 2017

Loesje vraagt aandacht voor WAY TO STAY

Check de facebook pagina van Loesje en like de WAY TO STAY post! En natuurlijk ook meteen even de WAY TO STAY pagina, mocht je dat nog niet gedaan hebben.