image

Blog

vrijdag 31 augustus 2018

Nieuwsbrief augustus 2018

In de nieuwsbrief over de maand augustus kun je meer lezen over een gewonnen rechtszaak van een man met een Dublinclaim. Ook over een vrouw die herenigd is met haar twee kinderen, na zeven jaar! En nog veel meer...

donderdag 09 augustus 2018

Stil Leven: Bekezela

Bekezela: "Mijn dochtertje heet Angel, misschien niet zo’n passende naam, want ze kan heel ondeugend zijn. Angel kan al typen op de telefoon, dan typt ze: “Goedemorgen mama”. Ik mis ze elke dag en hoop dat ik ze ooit weer in mijn armen kan nemen, hier in Nederland. "

dinsdag 24 juli 2018

Jaarverslag 2017

In 2017 kregen 42 cliënten van STIL een verblijfsvergunning. STIL begeleidde meer dan 200 mensen sociaal-juridisch en hielp meer dan 500 mensen met het verkrijgen van medische zorg. Een record aantal mensen vroeg om opvang. We konden helaas veel mannen daaraan niet helpen. Wel konden we vrijwel alle vrouwen op de wachtlijst voor BBB aan tijdelijke logeerplekken helpen. Lees hierna het Jaarverslag.

donderdag 19 juli 2018

Stil Leven: Alpha

Alpha: "Ik overleef door altijd bezig te zijn zodat ik niet aan mijn ervaringen in Guinee hoef te denken. Vooral uit het voetballen haal ik plezier. Dat is waar ik goed in ben."

vrijdag 29 juni 2018

Nieuwsbrief juni 2018

M. ontvluchtte zijn land omdat hij er als homo niet veilig is. De IND geloofde dit echter niet. Waarom niet? Omdat hij geen namen van uitgaansgelegenheden en organisaties kon noemen! Lees dit en ander nieuws in de nieuwsbrief van juni.

donderdag 28 juni 2018

Stil Leven: Marietta

Marietta: "Op zondag trek ik mijn mooiste jurk aan en ga ik naar de Congolese Kerk om te dansen en liederen te zingen. Het geloof geeft me kracht."

dinsdag 26 juni 2018

Vacature financieel administratief medewerker bij STIL

STIL is dringend op zoek naar een financieel administratief medewerker voor twintig uur per week, betaald. Het is een combi-functie. Bedoeling is dat je je ook bezig houdt met organisatorische ondersteuning. Ben jij zelfstandig, accuraat, verantwoordelijk en stressbestendig? Heb je affiniteit met de doelgroep en ervaring met digitaal boekhouden? Lees dan verder.

donderdag 07 juni 2018

Stil Leven: Rahel

Rahel: "Het is nu mijn taak om rustig te blijven en goed voor mijzelf te zorgen. Niet in paniek raken vanwege mijn situatie. En als ik dan straks hopelijk een verblijfsvergunning krijg, kan ik mijn leven op gaan bouwen."

donderdag 31 mei 2018

Verblijfsvergunningen en ander nieuws van STIL

"Helemaal gelukkig en blij", is de vader van Geert (zie foto). Hij kreeg na vijf jaar eindelijk een verblijfsvergunning. In de nieuwsbrief van mei lees je ook ander nieuws uit de dagelijkse praktijk van STIL. Zo kregen twee anderen eveneens een verblijfsvergunning en boden vier mensen opvang aan.

donderdag 10 mei 2018

Stil Leven: Moustafa

Moustafa: "Hier in Nederland ga ik naar een schaakclubje. Het spel geeft me rust in mijn hoofd. Ik denk dan even minder aan mijn familie die in gevaar is, aan de ellende in mijn land en aan de verschrikkelijke herinneringen."

maandag 30 april 2018

Laatste nieuws van STIL - april 2018

Na drie jaar kreeg Nasru een verblijfsvergunning. De IND geloofde nu wel dat hij te vrezen had bij terugkeer. STIL vond deze maand twee nieuwe gastadressen maar moest ook mensen vertellen dat we geen opvang konden regelen. De nieuwsbrief van april staat weer vol goed en slecht nieuws. Foto van Manette Ingenegeren

donderdag 19 april 2018

Stil Leven: Isaac

Isaac: “Vorig jaar hoorde ik tijdens een kerkdienst in Kanaleneiland pas voor het eerst het verhaal van Isaac. En weet je wat het betekent? Iemand aan het lachen maken en vrolijk zijn. Dat maakte mij zo gelukkig.”

vrijdag 06 april 2018

Mooie donaties & vijftig jaar Haëlla

Deze en vorige week kreeg STIL onverwacht enkele leuke donaties. Van het steuncomité asielzoekers en vluchtelingen Zeist, de gereformeerde kerk Zeist en enkele personen. Gisteren vierde de Haëlla Stichting, een fonds en belangrijke partner van STIL, haar vijftigjarige verjaardag met een feest vol leuke ontmoetingen en workshops.

zaterdag 31 maart 2018

Goed en slecht nieuws bij STIL

Zoals gewoonlijk is er bij STIL weer van alles te beleven. Op een dag kun je de mooiste dingen meemaken en diezelfde dag de meest ellendige dingen. Hierover kun je in de nieuwsbrief van maart meer lezen.

donderdag 29 maart 2018

Weer wanhoop op STIL

Een man zit in tranen in de wachtkamer (dit was woensdag na het medisch spreekuur). Hij wacht tot het ophoudt met regenen. Dan kan hij vertrekken. Waarnaartoe? Dat weet hij niet. Waar hij moet slapen ook niet.

woensdag 28 maart 2018

Toegang ziekenhuizen gaat vaak mis

“Ga maar in je eigen land naar het ziekenhuis”. Dat kreeg een Marokkaan zonder verblijfsvergunning te horen toen hij daar kwam voor een afspraak. “Je hebt een brief van STIL nodig”, kreeg een ander te horen. Dit jaar zijn al zeker tien mensen aan de poort geweigerd of onder druk gezet te betalen bij een ziekenhuisbalie.

dinsdag 27 maart 2018

Stil Leven: Yasar Salam

Yasar Salam: "Ik ben op het punt gekomen dat ik zelf niets meer aan mijn situatie kan doen. Ik probeer afleiding te vinden door te sporten, te wandelen of te fietsen, maar dat helpt allemaal niet."

maandag 26 maart 2018

Bijzondere ontmoeting gastadressen

Zondag kwamen bijna dertig mensen bij elkaar die allen in eigen huis opvang bieden aan cliënten van STIL. Zij deelden bijzondere ervaringen, lastige zaken en gaven feedback op STIL. Dit alles gelukkig in positieve zin!

vrijdag 09 maart 2018

Tranen op STIL

Vandaag is de Koud Weer Regeling (KWR) afgelopen. Mensen die eerder vanwege het koude weer een slaapplek kregen van de gemeente, staan nu op straat en kloppen aan bij STIL. Niet voor iedereen weten we een oplossing. Dit zorgt soms voor tranen…

donderdag 08 maart 2018

Politie vraagt STIL-bezoekers zonder reden om ID

Twee bezoekers van het medisch spreekuur roken na afloop voor de deur een sjekkie. Dat ze 'onder een afdak hangen' is reden naar hun ID te vragen, zegt een agent tegen de coördinator van STIL. STIL maakt zich grote zorgen over de veiligheid van bezoekers van het medisch spreekuur, waar jaarlijks bijna 500 mensen geholpen worden.